Kategoriler
Gündem

Volkswagen’den trafik sıkışıklığını engelleyecek çözüm

Almanyalı otomotiv devi Volkswagen (VW), kuantum bilgisayar destekli navigasyon uygulaması geliştiriyor. Uygulamanın testleri ise önümüzdeki hafta Portekiz’in başkenti Lizbon’da başlayacak. Sistemin önümüzdeki yılın ortalarında hayata geçirilmesi planlanıyor.

Navigasyon uygulamasının amacının trafik sıkışıklığının önüne geçmek ve mümkün olan en erken vakitte ulaşımı sağlamak olduğu belirtiliyor.

Navigasyon sistemi nasıl çalışacak?

Piyasalarda bulunan navigasyon cihazları, bir alan için belli rotaları sunuyor. Bir alanda bulunan tüm araçlar en hızlı rota olarak aynı güzergâh karşılarına çıkıyor. Geleneksel navigasyon cihazları uydudan konum bilgisi alabiliyor ancak eş zamanlı tarama yapmıyor. Volkswagen‘in üreteceği sistemin ise gerçek zamanlı tarama yapacağı belirtiliyor.

VW‘nin üzerinde çalıştığı sistem, bulut tabanlı çalışacak. Yani araçlarda yer alan navigasyon cihazı, İnternet üzerinden bilgi alışverişinde bulunacak. Bulut tabanı ise kuantum bilgisayar servislerinden oluşacak. Böylelikle cihaz, gerçek zamanlı olarak tarama yaparak en hızlı rotayı hesaplayacak.

Volkswagen firmasının Bilgi İşlem Görevlisi Martin Hofmann, sistemin amacının seyahat sürelerini kısaltmak ve trafikteki akışı engelleyecek araç yoğunluğunun önüne geçilmesi olduğunu belirtti.

Toplu taşıma için de paylaşılacak

Uygulamanın 2020 yılının ortalarında piyasaya sürülmesi planlanırken Hofmann, uygulama toplu taşıma araçları için de paylaşılarak şehirlerdeki trafik sıkışıklığı mümkün olduğu kadar engellenmeye çalışılacağını belirtiyor. Uygulama öncelikli olarak Lizbon’da uygulanacak.

Kısaca Volkswagen 

Merkez binasının Almanya’nın Wolfsburg şehrinde bulunduğu Volkswagen AG firması Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Škoda, Volkswagen ve Scania markalarını bünyesinde barındırır. Grup otobüs, tır, binek araç ve ticari araç gibi ürün portföylerine sahip. Köklü VW markası ise ticari ve binek araçlarla tanınır. Adolf Hitler’in başkanlığını yaptığı Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisinin talimatıyla Alman Otomotiv Birliği tarafından kurulan firmanın kelime anlamı Almancadan çevrildiğinde “Halkın Arabası” şeklini alır.