Kategoriler
Gündem

Web-Tapu kullanıcılarını arttırdı

Koronavirüs tedbirleri gereğince hizmete açılan “Web-Tapu” her geçen gün kullanıcı sayısında artış gösteriyor. Vatandaşın tapu müdürlükleri yerine uygulama üzerinden sağladıkları ulaşım ile koronavirüs tedbirleri hayata pratiklik kazandırdı.

Mutasyona uğrayarak yeni tip virüsleri kendi bünyesinde ortaya çıkaran koronavirüsü (covid-19) dünya genelinde büyük bir paniğe neden oldu. Küresel anlamda ekonomik değişimlerin hız kazandığı, piyasalardaki durgunluk ve hastalıkla mücadele kapsamında sorunlara getirilen çözümler vatandaşa kazandırmaya devam ediyor. Hasta sayısındaki artışın önüne geçme isteğiyle getirilen tedbirler sonucunda Web-Tapu hizmete açıldı. Sistem kullanıcı sayısı 17 Mart 2020’de 20 bin, 18 Mart 2020’de ise 35 bin rakamlarını gördü.

Kullanıcı sayısında şaşırtan sonuç

Kullanıcı sayısında beliren ani artışlar sonucunda, vatandaşların evleri üzerinden yaptığı işlemlere bakılınca salgın hastalıklarla mücadele konusunda devlete destek verdiği görülüyor. 17 Mart’ta 20 bin kullanıcı sayısı sadece ertesi gün, 18 Mart itibariyle 35 bin gördü. Burada aradaki 15 bin kişilik büyük bir kesimden bahsediliyor. Kullanıcı sayısındaki artışlara rağmen sistem işler durumunu korumaktadır. Koronavirüsü’nün (covid-19) hayata kattığı güzel oluşumlardan sadece biri olan Web-Tapu uygulaması, vatandaşın sağlığını koruduğu kadar yaşlı ve engelli bireyleri de gözetmektedir.

Uygulama için iyileştirilmeler mevcut

Web-Tapu uygulamasında malik ve diğer kişilere tapu bilgisi görüntüleme, başvurma veya verdiği yetkiyi kaldırma gibi olanaklar sağlıyor. Bunun yanı sıra kamu kurumları ve şirketlerde düşünüldü. Onlar için de uygulamada yapılan iyileştirmeler sırasında her geçen gün yeni eklemeler ile yeni fonksiyonlar kazandırılıyor.

Web-Tapu uygulamasının güvenli yapısı ile çoğu vatandaş işlemlerini evinden halletmeye başladı. Salgın hastalıktan korunduğu gibi sistem yaşlılar için büyük bir efor kaybının da önüne geçmiş oldu. Tüm bunlarla birlikte tek yapılması gereken, sistem üzerinden yapılan önemli bir işlem sonrasında tapu müdürlüklerine giderek ıslak imza vermek kalıyor.

Islak imza için randevu almak şart

Tapu müdürlüklerinde herhangi bir sıkıntı veya sıra oluşmaması için “Alo-181” numaralı hattan veya resmî web sayfası www.tkgm.gov.tr üzerinden randevu alabilirsiniz. Türk vatandaşı veyahut yabancı uyruklu biri olun, ıslak imza için randevu almanız şarttır.

Yabancı uyruklu kişiler “www.yourkeyturkey.gov.tr” üzerinden mevzuat veya vatandaşlık konularını araştırabilirler.