Kategoriler
Proje Haberleri

White City Living lansmanı gerçekleştirildi

%5,4’le son 30 yılın en yüksek enflasyonu yaşanan İngiltere’de konut yatırımları öne çıkmaktadır. Gayrimenkul fiyatlarında 2020 yılı Aralık ayı verilerine göre yıllık %5,5 artışın yaşandığı Londra’daki projelere ise uygun fiyat ve döviz üzerinden kira getirisi sebepleriyle talebin arttığı gözlenmektedir. Artan taleple birlikte yeni konut projeleri devreye alınırken, Knight Frank’ın pazar araştırmasına göre önümüzdeki 5 yıl içerisinde Londra’ya 13,9 milyar pound gayrimenkul yatırımı yapılacaktır.

Şehirde yapımı devam eden “White City Living” projesinin Türkiye lansmanı, GRED Global Kurucu Ortağı Meltem Türker, Berkeley Group PLC Uluslararası Satış Başkanı Roger Fagg ve Knight Frank Uluslararası Satış Müdürü John Wood’un katılımıyla dün gerçekleşti. İngiltere’nin en büyük gayrimenkul şirketini Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Meltem Türker, konutta dünya genelinde artan fiyatlara rağmen son dönemde talepte canlılık yaşandığını ifade etti. Yurtdışındaki doğru lokasyonlarda yapılacak konut yatırımlarının yüksek kira ve döviz getirisi avantajı yarattığını belirten Türker, White City Living projesinin fiyat, konum ve sosyal şartlar açısından birçok cazibe barındırdığını söyledi.

White City Living için çağrı

White City Living’in Batı Londra’daki en önemli konut merkezlerinden biri haline geleceğini kaydeden Türker, “6 etaptan oluşan proje otoyol, metro ve tren hatlarının hemen yanı başında yer alıyor. Westfield Alışveriş Merkezi’ne, BBC TV Center’a, Imperial Collage London’a komşu bir lokasyonda bulunmaktadır. Dünyadaki en büyük 10 üniversite arasında gösterilen Imperial Collage London bu bölgeye 3 milyar pound’lık (yaklaşık 57 milyar TL) yatırım planlıyor. Yeni kampüsleri burada kurulacak” dedi. Türker, projede konutların 2026 değil 2022 yılı fiyatlarıyla satılmasının önemli bir avantaj teşkil ettiğine değindi. Ayrıca finansman kolaylığına da dikkat çekti: “Türkiye’deki gibi önden parayı alıp sonra inşaatı başlatmıyorlar. Yüzde 10 gibi bir peşinat alıp ardından anahtar teslim sırasında gerisini istiyorlar. Dolayısıyla riski minimize eden de bir süreçten bahsediyoruz”.

Akdeniz Club özelliği söz konusu

Roger Fagg, Berkeley Group’un halihazırda ülkede 45 proje yürüttüğü bilgisini verdi. Ayrıca White City Living’in grubun en önemli yatırımlarından olduğunu aktardı. Fagg, projede 2 bin 373 dairenin satışa sunulacağını paylaştı. Ayrıca “33 bin metrekare de bahçe ve park alanının olacağı proje 2026’da tamamlanacaktır. Proje standartların üzerinde sosyal donatılarla zenginleştirilecektir. Bir “Akdeniz Club” özelliği söz konusu. Açık deniz havuzunun dışında, teraslarda Akdeniz bahçeleri tasarlanmaktadır. Misafirler için özel şef hizmeti almak gibi konseptler de devreye girecek” diye konuştu.

4 saattte rekor kiralama 20 yılda amorti

Proje, John Wood da Londra gibi güvenli bir pazarda yer almaktadır. Projeye yapılan yatırımın 20-25 yıl içerisinde kendini amorti ettiğinin altını çizdi. Bölgede 4 saat gibi bir süre içinde rekor kiralama sürelerinin tecrübe edilmiştir. Ayrıca Wood, bölgede bu sürenin maksimum bir haftaya çıktığını paylaştı. 2 bin 500 pound seviyesinden başlayan kiraların yüksek getirili döviz kazancı anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…