Kategoriler
Gündem

Yapay zekâ üniversitesine büyük ilgi

Dünyanın ilk yapay zekâ üniversitesine 3 bin 200 adedi aşkın başvuru geldi. Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) hayata geçirilecek olan Mohamed Bin Zayed Üniversitesi (MBZUAI), diğer ülkelerden de ilgi topladı. Abi Dabi’de kurulan üniversite, önümüzdeki yılın eylül ayında çalışmalarına başlayacak.

Yüksek lisans derecesiyle eğitim verecek üniversite, araştırma tabanlı çalışacak. MBZUAI mezunu öğrenciler hükûmetlerin ve şirketlerin yapay zekâ geliştirme alanlarında istihdam edilecekler.

WebTekno’nun haberine göre; üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada öğrenci adayları bu üniversiteye girebilmek için daha şimdiden başvuru yapmaya başladı. Başvuruda bulunanların çoğunluğunu lisans öğrencileri oluşturuyor.

Üniversiteye kimler başvuruda bulundu?

Üniversite yönetiminin açıkladığı bilgilere göre başvuruda bulunan 3 bin 200’den fazla öğrencinin bin 681 tanesi lisans derecesinin son sınıfında öğrenim gören öğrencilerden oluşuyor. Başvuruda bulunan 234 kişi ise lisans derecesinden mezun olmuş durumda. Toplam başvuru sayısından geri kalan pay ise eğitim hayatını tamamlamış sektörde çalışan kimselerden oluşuyor.

Başvuruların çoğu ise Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Cezayir, Mısır, Hindistan ve Çin gibi ülkelerden geliyor.

Öğrencilere sigorta ve burs sağlanacak

Öğrencilere burs, aylık ödenek, sağlık sigortası ve konaklama gibi desteklerin verileceğinin altını çizen üniversite yönetiminin yaptığı açıklamaya göre buradan mezun olan öğrencilerin iş bulmasına da yardımcı olunacak. Öğrencilerinin staj ihtiyacını karşılamaya yönelik de faaliyet yürütecek üniversite bunun için gerekli çalışmalar yapılacak.

Yapay zekâ araştırmaları üzerinde çalışacak üniversitenin başvuru formuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

MBZUAI, öğrencilerinin staj haklarını güvence altına almak için önde gelen yerel ve küresel şirketlerle birlikte çalışacak.

Ekonomiye katkısı ne kadar olacak?

Yapay zekânın 2030 yılına kadar dünya ekonomisine katkısının 16 trilyon dolar olacağını belirten uzmanlar, BAE’nin Gayrisafi Yurt içi Hasılasına katkısının ise yüzde 14 oranında bulunacağını kaydetti. Üniversitenin mütevelli heyeti ise farklı ülkelerden gelen akademisyen ve şirket yöneticilerinden oluşuyor.