Kategoriler
Ekonomi

Yatırımcının gözü Bitcoin’in seyrinde

Bitcoin, son zamanlarda 10 ayın zirvesine ulaştıktan sonra kar realizasyonu yaşamıştır. Bu sebeple, piyasa ve yatırımcılar Bitcoin’in gelecekteki yönü hakkında yakın bir şekilde takip etmektedir. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, makro verilerin alınacağı yoğun bir haftada kripto para piyasasını değerlendirmiştir. Bu makalede, kripto para piyasalarının son durumu ve Bitcoin ve Ethereum’un teknik analizleri hakkında bilgi vereceğiz.

Bitcoin, geçtiğimiz haftalarda 10 ayın zirvesine ulaşmıştır. Ve ardından bir kar realizasyonu yaşanmıştır. Ethereum da son dönemde yaşadığı güçlü yükselişlerin ardından bir miktar geri çekilme yaşanmıştır. Bu durum, piyasa ve yatırımcılar tarafından yakından takip edilmektedir.

Kripto Para Piyasalarının Son Durumu

Kripto para piyasaları, geçtiğimiz hafta test ettiği 10 ayın zirvesinde kar realizasyonlarıyla karşılaşmıştır. Bitcoin, hafta içerisinde 31.000$ seviyesini gördü, ancak bu seviyeyi aşmayı başaramadı ve bir miktar kar satışlarıyla karşılaştı. Ethereum ise son dönemde yaşadığı güçlü yükselişlerin ardından piyasada yaşanan kar satışlarının ve büyük bakiyeli cüzdanlardaki tasfiyelerin de etkisiyle %12 geri çekilerek 1.862$’dan haftayı kapattı. Şu anda, Bitcoin 27.450$, Ethereum da 1.845$’dan alıcı buluyor.

Bitcoin Teknik Analiz

Bitcoin, bir süredir hareket ettiği kanalın üst bandını kırmayı deneyen ancak başarılı olamayan bir seyir izliyordu. Ancak son dönemde yaşanan gelişmelerle birlikte yükseliş kanalının dışına çıkarak sert bir ret aldı ve 28.200$ desteğinin de altına geriledi. Şu anda 27.300$ seviyelerinde fiyatlanıyor ve alım yönlü emirler düşük hacimli seyrediyor.

Cuma günü FED başkan yardımcılarının sert faiz açıklamalarıyla birlikte Bitcoin, 27.000$ seviyelerine kadar geriledi. Hafta sonu sınırlı bir toparlanma gösterse de tepki güçlü olmadı ve haftaya yine kırmızı bir mumla başladı. Bu durumda 27.000$ psikolojik desteği kısa vadede önemli hale geliyor. Eğer bu seviye kırılırsa bir sonraki destek seviyesi 26.762$ olacaktır. Olumlu senaryoda ise Bitcoin’in 28.284$ seviyesinin üzerine çıkarak kanal içerisindeki hareketini sürdürmesi bekleniyor.

Ethereum Teknik Analiz

Ethereum, son dönemde Shapella (Shangay) güncellemesinin getirdiği olumlu beklentilerle güçlü yükselişler yaşamıştı. Ancak Bitcoin’deki kar realizasyonları ve 2.100$ seviyesinin kalıcı olarak aşılamaması nedeniyle geçtiğimiz haftayı %12 geri çekilmeyle tamamladı. Yeni haftaya 1.855$ seviyesinden başlayan Ethereum şu anda 1.835$ düzeyinde alıcı buluyor.

Ethereum’un kısa vadeli yükseliş tepkileri şimdilik zayıf kalmış durumda. Ancak 1.800$ seviyesi kritik bir nokta olarak görünüyor. Bu destek seviyesinin kırılması halinde 1.710$ seviyelerine geri çekilmeler yaşanabilir.

Ethereum’un görünümünün olumluya dönmesi halinde önce 1.885$, ardından fibonacci 0,786’ya denk gelen 1.949$ bölgesi direnç noktaları olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte, Ethereum’un yükseliş trendinin sürdürülebilir olması için güçlü bir destek seviyesine ihtiyacı var.

Ethereum, son dönemde blockchain teknolojisinin popülaritesinin artmasıyla birlikte büyük bir ilgi görmekte. Piyasada rekabetin artmasıyla birlikte Ethereum’un başarısını sürdürmek için teknolojik yeniliklere ihtiyacı var.