Kategoriler
Proje Haberleri

Yenişehir Evleri Arnavutköy kura çekimi ne zaman

Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi, Emlak Konut ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle İstanbul Arnavutköy’de gerçekleştirilen önemli bir konut projesidir. Ayrıca bu projeyle ilgilenenler, proje detayları ve kura çekimi tarihleri hakkında bilgi sahibi olmak istemektedirler. Bu haberimizde, Yenişehir Evleri Arnavutköy kura çekimi ne zaman yapılacak ve projeyle ilgili diğer önemli detaylar ele alınacaktır.

Emlak Konut ve THY İşbirliği

Emlak Konut ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle gerçekleştirilen Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi, İstanbul Arnavutköy’de hayata geçirilmektedir. Ayrıca projede toplam konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlara yüzde 5 kontenjan ayrılmıştır. Ayrıca şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan ayrılmaktadır. Projede yer almak isteyen vatandaşlar için uygun ödeme koşulları sunulmaktadır.

Yenişehir Evleri Arnavutköy Başvuru Sonuçları

Yenişehir Evleri Arnavutköy projesine başvuru yapan kişiler, başvuru sonuçlarını öğrenmek için sabırsızlanmaktadır. Başvuru sonuçları ve hak sahipleri listesi, resmi internet sitesi üzerinden açıklanacaktır. Ayrıca başvuruların sona ermesiyle birlikte kura çekimi için belirlenecek tarih yakın zamanda duyurulacaktır.

Emlak Konut Arnavutköy projesine başvurular, 2 Haziran 2023 tarihinde sona ermiştir. Ayrıca başvurularını tamamlayan kişiler, kura çekimi ve ödeme planıyla ilgili bilgilendirmeleri takip etmelidir.

Proje Özellikleri

Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinin bazı önemli özellikleri şunlardır:

Proje toplam konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlara yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan ayrılmaktadır.

Kura çekimi sonucunda ev sahibi olan kişiler, mücbir sebepler hariç olmak üzere 5 yıl boyunca satış yapamayacaktır.

Ev sahibi olmak isteyenler, yüzde 20 peşinat ödemesi yapacak ve Emlak Konut’a borçlandırılacaktır.

Ayrıca ilk yıl için taksit tutarları, 3+1 daireler için 15.000 TL, 2+1 daireler için 10.000 TL ve 1+1 daireler için 7.500 TL olarak belirlenmiştir.

Yenişehir Evleri Arnavutköy kura çekimi ne zaman

Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için kura çekimi tarihi henüz net olarak belirlenmemiştir. Ayrıca başvuruların tamamlanmasının ardından kura çekilişi tarihi, resmi internet sitesi üzerinden duyurulacaktır. Ancak, kura çekiminin 5 Haziran 2023 tarihine yakın bir zamanda yapılması beklenmektedir.

Yenişehir Evleri Arnavutköy kura tarihleri ve şartları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarına göre, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle İstanbul’da yeni bir konut kampanyası başlatılmıştır. Kampanya kapsamında başvuruları kabul edilen kişiler, kura çekimiyle ev sahibi olma şansına sahip olacaklardır. Kura çekimi tarihleri ve şartları resmi internet sitesi üzerinden açıklanacaktır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, herkesin ev sahibi olabilmesi için adımlar attıklarını belirtmiştir. Emlak Konut ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için başvuruların başladığını ve 120 ay vade ve uygun taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunduklarını ifade etmiştir.

Yenişehir Evleri Arnavutköy ödeme planı

Kampanyaya kimler başvuru yapabilir?

Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için başvuru yapacak kişilerde aşağıdaki şartlar aranmaktadır:

Başvuru yapacak kişiler, İstanbul’da ikamet etmelidir.

Başvuruda bulunan kişilerin ilk ev sahibi olacak kişiler olmaları gerekmektedir.

Başvuru sahiplerinin 18 Mayıs 2023 tarihinden önce İstanbul’da ikamet etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için kura başvuru ücreti alınmamaktadır. Başvurular ücretsiz olarak yapılabilmektedir.

İstanbul’da Konut Satışı Yapmış Kişilerin Başvurusu

İstanbul’da son 1 yıl içerisinde konut satışı yapmış olan kişiler, proje için başvuruda bulunamamaktadır. Kampanya, ilk evini alacak kişilere yönelik olduğu için, son 1 yıl içerisinde konut satışı yapmamış olma şartı aranmaktadır.

Emlak Konut veya TOKİ’de devam eden konut alımı için sözleşmesi bulunan kişiler, projeye başvuruda bulunamamaktadır. Ayrıca başvuruda bulunan kişilerin, son 1 yıl içerisinde konut sözleşmesi devri yapmamış olmaları gerekmektedir.

Hanede Eşlerden Birinin Konutu Olması Durumu

Eşlerden birinin üzerinde konut bulunan bir hanede, başvuru yapacak kişiler kampanyadan yararlanamamaktadır. Ancak, hanede 18 yaşını geçmiş bir genç varsa ve üzerinde konut bulunmuyorsa, genç adına başvuru yapılabilme imkanı bulunmaktadır.

Hane Halkından Eşlerin Ayrı Ayrı Başvurusu

Aynı aileden olan eşlerden sadece biri başvuru yapabilmektedir. Eğer eşler ayrı ayrı başvuru yapmışlarsa, sadece birinin başvurusu geçerli sayılacaktır. Yenişehir Evleri Arnavutköy projesi için başvuruların sona ermesiyle birlikte kura çekimi tarihi belirlenecektir. Ayrıca başvuru sonuçları açıklanacaktır. Projeyle ilgilenenler, uygun ödeme koşulları ve kontenjan ayrımlarıyla ilgili detayları takip etmelidir.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…