Kategoriler
Ekonomi Gündem

Yerli otomobilde İngilizce detay

Sosyal medya üzerinden yerli otomobil hakkında detaylar paylaşılmaya devam ediyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) otomobilin detaylarını içeren yeni fotoğraf ve video paylaştı. TOGG’un paylaştığı videoda yerli otomobilin tasarım hatları görüntülenirken otomobilin elektrik aksamı da sergilendi. Grubun  paylaştığı fotoğrafta ise yerli otomobilin ön kısmındaki dekorasyon yer aldı. Prototipi İtalya’dan getirilen yerli otomobilin yeni detayları paylaşıldı. TOGG, paylaştığı detaylardaki sistem arayüzünün İngilizce olması dikkat çekti.

Türkiye’nin yerli arabasının tanıtımı yarın gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobili Osmangazi Köprüsü’nde sürerek test edecek.

TOGG’un araca dair son yayımladığı görsellerde ise dikkat çekici bir detay yer alıyor. Grubun paylaştığı görselde motor çalıştırma ve kapatma tuşunun, multi medya kontrol ekranının İngilizce olduğu görülüyor.

Fotoğrafta araç koltuklarının bej rengine sahip olduğu görülürken araç içi ışıklandırma sistemi de belli oluyor. Fotoğraftaki motor çalıştırma ve kapatma düşmesi ise aracın anahtarsız çalıştığına dair bir ipucu veriyor.

Yerli otomobilde teşvikler yapılacak

2022 yılında satışa çıkarılması hedeflenen yerli otomobil sürücüleri, çeşitli teşviklerden yararlanacak. Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, bu araçlarda, KDV istisnası ve vergi indirimi yapılacak. Ayrıca bu arabalara gümrük vergisi muafiyeti getirilecek.

Aynı kararnamede otomobilin üretim tesisiyle ilgili bilgiler de yer alıyor. Buna göre tesis, Bursa’da kurulacak. Proje bazlı devlet yardımı yapılacak fabrikada 4 bin 323 kişi istihdam edilecek. Tesiste beş ayrı model üretime geçecek. Yıllık araç üretimi ise 175 bin adet olacak. Devlet Malzeme Ofisi, 2035 yılının son ayına kadar 30 bin adet elektrikli araç satın alınacak.