Kategoriler
Ekonomi Gündem

Yükselen dolarda son durum… 23 Aralık döviz kurları

Bugüne yatay bir seyirle başlayan dolar/TL mayıs ayından itibaren 5,94 ile en yüksek seviyeleri gördü. Dolar kuru, geçtiğimiz haftanın son gününü haftalık bazda yüzde 2,1 oranındaki değer kazancıyla 5,9399 seviyesinden kapattı.

Analistler, dolar/TL’de teknik açıdan 5,95 seviyesinin direnç konumunda, 5,87 seviyesinin ise destek konumunda bulunduğunu kaydetti. Avro kuru ise dünkü kapanışta yüzde 0,51 oranındaki değer kaybıyla 6.5821 lirayı gördü. Gün içinde 6,57 seviyelerine kadar düşen euro/TL 6,59 seviyesine tırmandı. 

Teknik açıdan euro/TL’nin orta ve kısa vadelerde yükseliş trendinin devam ettiğini aktaran Alan Yatırım, lira karşısındaki avroda 6,55 seviyesi ile 6,55 seviyesinin destek konumunda olduğunu, 6,59 seviyesi ile 6,62 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Venbey Yatırım ise ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilere yönelik endişeler ve Merkez Bankasının faiz indirimlerinin ardından reel faizlerdeki aşağı yönlü hareketin verdiği baskıyla avro/TL paritesinin 6,60 seviyesinin hemen altında izlediğini kaydetti.

ALB Forex ise “Türkiye’ye yönelik yaptırım tasarısı sonrasında yukarı yönlü hareket eden kur, Cuma günü Euro’daki değer kayıplarının etkisiyle aşağı yönlü hareket etti.” ifadesini kullandı.

İngiliz sterlini ise gün içinde 7,73 lira ile 7,71 lira bandında seyrediyor. sterlin/TL paritesi saat 13.27 sıralarında 7,72 lirada seyrediyor. Lira karşısındaki sterlinde 7.69 seviyesi ile 7.70 seviyesinin destek konumunda olduğu; 7.75 seviyesi ile 7.74 seviyesinin direnç noktasında bulunduğu kaydedildi.

Dolar kaç TL? 23 Aralık Pazartesi

Uzmanlara göre yurt içinde bugünkü veri gündemi zayıf. ABD’de dayanıklı mal siparişleri, Chicago Fed ulusal aktivite endeksi ve yeni konut satışları verileri piyasalar tarafından takip edilecek.

ABD ile Türkiye arasındaki siyasal risklerin yanı sıra Türkiye’yi ilgilendiren diğer jeopolitik ve siyasal riskler de piyasalar açısından önem taşıdığı belirtildi. ABD ile Çin arasındaki görüşmelere ilişkin pozitif havanın sürdüğü belirtildi.

Dolar kaç TL? Avro ve İngiliz sterlini ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 13.33’ten itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle;

Dolar 5,94 lira, euro 6,59 lira, sterlin 7,72 lira seviyelerinden işlem görüyor.