Kategoriler
Güncel Gündem

Yükseliş gücünü koruyor! Altın fiyatları ne kadar?

Saat 09.35’ten itibaren ons, önceki kapanışının yüzde 0,04 üstünde. Altının cumhuriyet, tam, yarım, çeyrek ve gram cinsindeki değerlerindeki kazanç ise yüzde 0,12 oranında.

ABD’deki haftalık işsizlik başvurularının beklentilerin üstünde geldiğini; mart ayının ortasından bu yana ilk kez yükseliş eğilimine girdiğini belirten Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, bu durumların küresel piyasalardaki risk iştahını azalttığını kaydetti.

Artan koronavirüs vakalarının, ABD ile Çin arasındaki gerginliklerin ve AB’nin yaptığı teşvik paketinin ay sonuna kadar çıkmaması ihtimali sebepleriyle dış borsaların zayıfladığını belirten Stratejist Balcı, ons altın fiyatının yükseliş eğilimini koruduğunu söyledi.

Saat 23.00’te derecelendirme kurulu S&P‘nin Türkiye hakkındaki notu takip edilecek. Stratejist, S&P’nin Türkiye’deki notunu değiştirmesinin beklenmediğini belirtirken “Piyasalarda iyimserlik zayıflayabilir.” dedi.

Yükseliş gücünü koruyor

Altının ons cinsindeki fiyatı hakkında “Çıkış hareketi tarihi zirve seviyelerine yaklaşıyor.” diyen Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ons fiyatındaki ilk desteğin bin 884 dolarda konumlandığını, sonra desteklerin ise bin 877 dolar ile bin 870 dolar bandında olduğunu kaydetti.

Stratejist Zeynel Abidin Balcı, bugünkü piyasa notunda, dirençlerin ise bin 900 dolar ile bin 921 dolar seviyelerinde bulunduğunu belirterek “1.921 tarihi zirve olması açısından daha önemli. Uzun dönem için bu seviyenin geçilmesi aynı zamanda bir süredir grafik vurguladığımız çıkış formasyonlarından ‘çanak ve ters obo’ formasyonlarının işlerlik için ayrıca önemli olacak.” değerlendirmelerinde bulundu.

Altın fiyatları ne kadar?

Ons altın fiyatındaki yükselişin gücünü koruduğunu kaydeden Stratejist Balcı, ons fiyatındaki direnç seviyelerinde kâr satışları görülebileceğini dile getirdi.

Saat 09.35’ten itibaren onsun alış fiyatı 1.887,46 dolar. Satış fiyatı da 1.887,96 dolar. Gram altın fiyatının alış fiyatı 412,20 lirayken satış fiyatı 415,74 lira. Çeyrek altın ise 668,42 lira alış, 682,06 satış fiyatıyla işlem gördü.

Kaynak: Taşınmaz Haber