Kategoriler
Proje Haberleri

Zeray Dora Hill basın lansmanı yapıldı

Zeray, yenilikçi bir bakış açısı, çevre ve insan yaşamına duyduğu sorumluluk bilinciyle modern yaşam alanları inşa etmektedir. Firmanın yeni projesi Zeray Dora Hill düzenlenen basın toplantısıyla tanıtılmıştır. Projenin üç tarafı 720 bin metrekare ormanla çevrili, deniz, göl ve orman manzaralıdır. Ayrıca neoklasik mimarisiyle, 430 adet nitelikli bağımsız konuttan meydana gelmektedir. Projenin 30 Mayıs 2024’te teslim edilmesi hedeflenmektedir.

Zeray Dora Hill Kamuoyun Tanıtıldı

Zeray “Yaşamak ne güzel” dedirtecek yepyeni projesine lansman yapmıştır. Proje, 1 Haziran’da, satış ofisinde yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılmıştır. Basın mensupları satış ofisinde projenin teknik özelliklerini kapsayan 2+1 örnek dairesini gezmişlerdir. Proje, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, en önemli bölgelerden biri haline gelen Çayırköy’ün sırtlarında yer almaktadır. Ayrıca proje, 720 bin metrekare, orman ile çevrilidir. Bunun dışında benzersiz manzarası ve neoklasik mimarisiyle yaşamın tüm güzelliklerini tek bir yerde toplamıştır.

Proje kapsamında, içerisinde özel bloklar yer almaktadır. Bu bloklardaysa 50 adet 1+1, 70 adet 2+1, 230 adet 3+1, 80 adet 4+1 daireler mevcuttur. Toplamsa 430 adet bağımsız bölümden oluşmaktadır. Ayrıca altı normal katla bahçe ve teras dubleks katlarından oluşmaktadır. Buna ilaveten her bloğun altında kapalı otopark katı yer almaktadır. Toplam inşaat süresi 731 gün olarak planlanan projenin 30 Mayıs 2024’te teslim edilmesi planlanmaktadır.

Proje farklı konseptler sunuyor

Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, toplantıda konuşma yapmıştır. Ayrıca projenin yeni bir keşif boyutunda olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bugün lansmanını yaptığımız proje; bölge olarak, İzmit’te yeni yerleşim alanı ve emsali oldukça düşük olan bir bölgededir. Bu aks geçmişte hak ettiği değeri görmemiş olsa da bu projemizle, hak ettiği değeri yakalayacaktır. Adeta Zeray markasıyla, proje geliştirdiğimiz arazileri ve bölgesini hak ettiği değere taşımayı misyon edindik. Projeye ayak bastığım ilk andan beri, bir yanı deniz, bir yanı göldür. Ayrıca alabildiğince orman manzarasıyla, projenin tamamlandığındaki atmosferini yaşayabildim. Bu daha önce yaptığımız projelere göre yeni bir keşif boyutundadır. Bizler de böyle özel bir arazide, yaşanabilir her türlü ihtiyacın düşünüldüğü bir konsept geliştirdik. İnşallah bu projemiz; 5 binin üzerindeki her bir kalemde yer alan tüm paydaşlarımıza, şehrimize ve ilçemize ‘iyi ki’ dedirtecek bir katkıyla, imza bir proje olacaktır.”

Projenin mimarı Figen Erturan projenin detaylarını anlattı

Projenin mimarı Figen Erturan, daireleri ferah ve güneş alacak şekilde tasarladığını belirtmiştir. Ayrıca şöyle konuştu:

“Proje alanımız rakım olarak bölgenin en yüksek noktasındadır. Projemiz körfezi kucaklayan konumda yer almaktadır. Ayrıca arazinin topoğrafik yapısı ve konumu, mimari konseptin de ilham kaynağı olmuştur. Blok yapısı ve yerleşimleri bütün körfeze hâkim, arazi eğimine uygun farklı kotlarda konumlanırken sosyal faaliyet alanlarımız, projenin ana aksı üzerinde blokların merkezinde projelendirilmiştir. Projelerimiz de çok fazla seçilen geniş terasları olan, yeşil alanlara bakan bahçe dubleksleri, deniz ve göl manzaralı çatı dubleksleri ile farklı daire seçenekleri oluşturulmuştur. Bütün daireler yüksek tavanlıdır. Ayrıca pencereleri geniş ve yere kadar düşünülmüştür. Böylece dairelerin ferah olmaları, güneş almaları ve manzarayı görmeleri sağlanmıştır.”

“Zeray olarak sorumluluk almaya devam edeceğiz”

Fayik Ortaç, Dora Hill’in Zeray’ın ulusal projeler üretme gayesini pekiştiren önemli bir proje olduğunu belirtmiştir. Ayrıca konuşmalarına şöyle devam etmiştir;

“Projemiz 2021-2025 dönemi beş yıllık stratejik planlamamız doğrultusunda başlatılan ve ulusal projeler üretme gayemizi pekiştiren önemli bir projedir. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan fiyat yükselişleriyle doğru orantılı olarak artan maliyetlerimize rağmen, Zeray olarak sorumluluk almaya devam edeceğiz. Mücbir nedenlerin dışında başarılı süreç yönetimimizle stratejik planlamamızda belirtilen projelerimizle ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Projede ödeme kolaylıkları sunuluyor

Satış Genel Müdür Yardımcısı Şüheda Turoğlu, 20 Nisan’da ön talep dönemiyle projenin satışlarına başlandığını belirtmiştir. “Metrekare birim fiyatımız ortalama 16 bin 750 TL’dir. Ayrıca kişiye özel sunmuş olduğumuz ödemek kolaylıkları gerek yatırım yapmayı gerekse ev sahibi olmayı kolaylaştırmaktadır. Lansman dönemine özel %10 indirim, %5 peşinat ve vade farksız esnek ödeme olanaklarını kendi bünyemizde sunabiliyoruz” dedi.

Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Sevinç Soydan ise, gelenekselle moderni bir araya getirdiklerini belirtmiştir. Ayrıca; “Zeray Dora Hill, doğadan ilham alan mimarisiyle ferah yaşam alanları sunmaktadır. Bunun dışında panoramik pencereleri sayesinde ufuk çizgisiyle bütünleşen harika bir manzarayı da sakinlerinin evlerine misafir edecektir. Proje, normallerin çok üzerindeki beyaz eşyaları, malzeme ve işçilik kalitesiyle konforu da zirveye taşımaktadır. Aynı zamanda geleneksellikle modern kültürü de bir araya getirmektedir. Sakinlerimiz dairelerde bulunan hamam ve saunayla her anlarında kendilerini özel hissedecektir. Ayrıca, suyun huzur ve keyif veren dinginliğini yaşayacaklardır.”

Proje İstanbul’a 45 dakikalık mesafede konumlandırılıyor

İstanbul’a 45 dakika, Kocaeli’nin en seçkin alışveriş ve sağlık merkezlerine yalnızca birkaç dakika mesafededir. Ayrıca su ve doğa sporlarına ya da aktivitelerine dört mevsim ulaşma olanağı sunmaktadır. Proje, yürüyüş yolundan bisiklet yoluna, çocuk oyun alanından spor yerlerine, dinlenme alanlarından seyir amfilerine, balık tutma platformlarından yeşil alanlara, sosyal tesis binasından iskeleye kadar her türlü sosyal aktiviteye kolayca ulaşılabilecek Bıçkıdere Göleti’ndeki Gölkay Park’ın hemen yanı başında yer almaktadır.

Zeray Dora Hill’de betonarme yapılar, son deprem yönetmeliğine ve TSE standartlarına uygun olarak inşa edilecektir. Projede, yapı malzemesi olarak yüksek mukavemetli, uzun tasarım ömürlü, nitelikli beton malzeme ve ilgili standartlara tam uyumlu betonarme demiri gerektiği şekilde ve statik projesine uygun olarak kullanılacaktır. Binalar, yüksek enerji sönüm kapasitesine sahip betonarme çekirdek perdeler ve çerçevelerin birlikte kullanıldığı taşıyıcı sistem omurgasına sahip olacaktır.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…