Kategoriler
Ekonomi

Zirveye çıkan altın sonra düşüş yaşadı… 6 Ağustos 2019 fiyatları

ABD ve Çin arasında yaşanan ekonomik hamleler, kurlarda dalgalanmalara sebep oldu. Ekonomik ve politik gelişmeler dövizde sürekli bir hareketlenme yaratırken yatırımcılar için altın, her zaman güvenilir bir yatırım aracı oldu.

Altın mevduatına olan yatırım son bir yılda hatırı sayılır bir şekilde artarken son altı yılın en yüksek seviyelerinde geziyor. Diğer yatırım araçlarının akıbeti kimseye güven vermezken altına yatırım yapanlar ise kazanıyor. ABD ile Çin arasında yaşanan gelişmeler, altının ons fiyatını son altı yılın en yükseğine çıkarttı. Gelişmeler devam ederken altın her zaman merak konusu durumda.

Küresel boyutta yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve baskılar altının değerini, bu yıl yüzde 14 yükseltti. Ons altın, Çin ve ABD’deki arasındaki gelişmelerin etkisiyle bu yıl en yüksek seviyelerde gezdi. Altın, en son 2013 yılının Mayıs ayından önce bu seviyeyi aşmıştı.

Ekonomi uzmanları, iş insanları, işçi, memur, kısacası toplumun bütün kesimleri altının Gram, Çeyrek, Yarım ve Tam cinsindeki alış ve satış fiyatını merak ediyor. ABD Başkanı Trump’ın Çin’e yönelik yüzde 10 oranında ek gümrük vergisi uygulamasının ardından Çin’den de yanıt gecikmedi.

ABD, 300 milyar dolarlık Çin ürününe yüzde 10 gümrük vergisi koymasının ardından Çin, ABD’den tarım ürünü alımını durdurduğunu açıkladı. Çin Merkez Bankası (PBOC), düşüşe geçen yuan para birimini sabitlemek için fiksing kararı aldı. Ardından ABD’nin Çin’i “kur manipülatörü” olarak ilan etmesiyle altın yılın zirvesine yükseldi.

6 Ağustos altın fiyatları

Çeyrek altının kültürümüzde ayrı bir yerinin bulunmasına karşın altındaki yüksek fiyatlar, toplumu Gram altına yöneltti. Takı olarak da kullanılan ve önemli günlerin vazgeçilmez bir parçası olan altının Cumhuriyet, Ons, Tam, Yarım, Çeyrek ve Gram cinsindeki değerleri ise şöyle:

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı 1.726,00 lira iken satış fiyatı 1.752,00 lira,
  • Tam altınının alış fiyatı 1.667,00 lira iken satış fiyatı 1.699,59 lira,
  • Yarım altınının alış fiyatı 831,19 lira iken satış fiyatı 852,09 lira,
  • Çeyrek altınının alış fiyatı 416,60 lira iken satış fiyatı 426,05 lira,
  • Gram altınının alış fiyatı 260,90 lira iken satış fiyatı 260,94 lira seviyelerinde seyretmektedir.