Kategoriler
Proje Haberleri

Dekar Kıyıbahçe projesine ödül

Dekar Yapı tarafından İstanbul’un Çekmeköy ilçesine bağlı Ömerli’de geliştirdiği yeni projesi “Dekar Kıyıbahçe”, ABD’de düzenlenen “En İyi Uluslararası Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda, 37 proje arasından birincilik ödülünü kazandı.

Dekar Kıyıbahçe projesi, 244 adet bahçeli konuttan meydana geliyor. Projede yatay mimarinin tercih edilmesi, çevre/doğa/bina ilişkisinin korunması, yeşil bina sertifikası kapsamında standartların sağlanması ve kullanılan yeni finans modeli ödüle layık görüldü.

Texas Tech Üniversitesi-Texas A&M Commerce Üniversitesi konsorsiyumunda, Amerikan Mimarlar Enstitüsü (American Institute of Architects-AIA Dallas) ve ABD Yeşil Binalar Derneği (U.S. Green Building Council-USGBC), Ankara Üniversitesi-Gazi Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenen “IV. Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu ” kapsamında ilk kez “ISBS 2019 Sürdürülebilirlik Ödülü – En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması” düzenlendi.

37 projenin katıldığı yarışmada, Dekar Kıyıbahçe projesi, Sürdürülebilir Gayrimenkul Geliştirme Kategorisinde birinci seçildi. 500 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen konut projesi; yatay mimarinin tercih edilmesi,  çevre/doğa/bina ilişkisinin korunması, yeşil bina sertifikası kapsamında standartların sağlanması ve getirdiği yeni finans modeli ile ödül almaya hak kazandı.

İlk etap teslimleri Nisan 2020’de

Dekar Kıyıbahçe konut projesi, İstanbul Çekmeköy’e bağlı Ömerli’de 84 ayrı blokta toplam 244 adet bahçeli dubleks ev ile hayata geçiriliyor.

Konut projesindeki evler; 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle brüt 141 metrekare ve 200 metrekare arasında büyüklüklere sahip. Projedeki bütün evlerin 40 metrekare ila 200 metrekare arasında değişen bahçeleri bulunuyor. Konut projesinin ilk etap teslimleri Nisan 2020’de, projenin tamamının ise Mart 2021’de sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Konut projesinden ev sahibi olanlar bahçeli bir hayatın yanı sıra birbirinden değişik fırsatlar sunan sosyal hayat ile de buluşacaklar. Konut projesinin içerisinde yarı olimpik açık yüzme havuzu, 3 adet çocuk parkı, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, spor merkezi, sauna, kafe alanı ve bir de market yer alacak.