Kategoriler
Güncel Gündem

Ons altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Ons altın, bin 921 dolara aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Altının ons fiyatı, güçlü seyrini koruyor.

KOVİD-19’a bağlı gelişmelerin, ABD’nin teşvik paketini henüz çıkarmaması ve Amerika’daki bilanço verilerinin yanı sıra ABD ile Çin ilişkileri arasındaki gerilimler nedeniyle küresel piyasalardaki risk iştahının düştüğünü belirten Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, bu gelişmelerle birlikte ons fiyatının güçlü seyrini koruduğunu kaydetti.

Stratejist Balcı, doların zayıflamasının, salgına dair belirsizliklerin ve güvenli limana yönelik taleple beraber ons fiyatının çıkış gücünü koruduğunu bildirdi.

Seçimler altını destekliyor

Meksa Yatırım’dan Stratejist, kasım ayında yapılacak ABD seçimleri için düzenlenen anket çalışmasında, Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden’ın açık ara önde görülmesinin de altının fiyatına yükseliş olarak yansıdığına yönelik değerlendirmelerin olduğunu belirtti.

Zeynel Abidin Balcı, bugünkü piyasa bülteninde “Dip not olarak vermek gerekirse, Covid-19’a karşı yürütülen aşı çalışmalarında umut veren gelişmeler ciddiyet kazandığı takdirde güvenli liman talebini zayıflatabilir. Bu durumda altın fiyatları için kâr satış gerekçesi olarak görülebilir.” dedi. Balcı, bu durumu, olasılık olarak nitelendirdi.

Yükseliş hızlandı

Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ons fiyatındaki çıkış hareketinin hızlandığını ve altında en yüksek seviyeye ulaşıldığını dile getirerek “…yeni zirveler deneniyor.” dedi.

Stratejist Balcı, ilk desteğin onstaki ilk desteğin bin 921 dolarda bulunduğunu belirtti. “Stratejist, Bu seviyenin üzerinde çıkış hareketinin devamı beklenebilir.” ifadesini kullandı.

Sonra dirençlerin bin 900 dolar ile bin 890 dolar seviyelerinde yer aldığını bildiren Zeynel Abidin Balcı, onstaki ilk direncin bin 944 dolar seviyesinde bulunduğuna yönelik değerlendirmede bulundu.

“Çıkışın devamı için bu seviyenin geçilmesi önemli.” değerlendirmesinde bulunan Balcı, sonraki dirençlerin ise 2 bin dolar ile 2 bin 70 dolar seviyelerinde yer aldığını kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları, önceki kapanışının yüzde 1,75 üstünde bulunuyor. Ons altın fiyatı bin 932 dolardan, gram altın fiyatı ise 425 dolar 69 kuruştan işlem görüyor. Çeyrek altın ise 699 lira civarında yer alıyor.

Kaynak: Taşınmaz Haber, Döviz.com