Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

50 bin TOKİ konutu için şartlar belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği 50 bin yeni sosyal konut

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği 50 bin yeni sosyal konut projesi ile ilgili detaylar belli oldu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek projedeki en düşük konut fiyatı 116 bin 400 lira olacak.

67 şehirde 140 projeyle hayata geçirilecek 50 bin yeni sosyal konut için talep toplanmaya bugün başlandı. Talep toplama süreci 19 Nisan’da sona erecek.

Talepler Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri kanalıyla toplanırken, ‘2+1’ler için 500 lira, ‘3+1’ler için ise 1000 lira başvuru ücreti yatırılacak. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri 15- 19 Nisan; en az yüzde 40 engelli olan vatandaşlar 8- 12 Nisan; emekliler ise 25 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında başvuru yapacak. Diğer başvuruların tarihi ise 6- 22 Mart arası.

50 bin konut fiyatları ne kadar? Ödeme seçenekleri neler?

Projedeki ‘2+1’ konutlara 25 yaşını dolduranlar, ‘3+1’ konutlara da 18 yaşını tamamlayanlar başvurabilecek. Geriye kalan şartlardan bazıları şöyle:

“Bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşuluyla ikamet etmek, daha önce TOKİ’den konut satın almamış ve konut kredisi kullanmamış olmak, başvuru sahibinin kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç) olmaması, alt gelir grubu konutlarında aylık hane halkı geliri olarak en fazla net 4 bin 500 lira, İstanbul’da ise en fazla net 4 bin 800 lira gelire sahip olmak.”

YORUMLAR

81 adet yorum var

  1. Gene insanlara dalga geciyorsunuz 4500 lira maaş alsam kendime ev alırım zaten size gerek kalmaz.

    1. 4500 geliri olanlara vermiyoruz diyorlar… Nerden nasıl anlıyorsunuz… İyi okuyun…

    1. Merhaba emeklikigime 13 ay var su an calismiyorum esiminde benimde bir mülkümüz yok ssk dan hak sahibidir belgesi ile basvuru yapabilirmiyim

      1. Merhaba,

        Toki’nin 444 86 54 nolu telefonunu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz

        1. Çekiliş ne zaman bi ay önce başvuru yaptım ayni şeye

          1. Merhaba,

            Hangi projenin kura çekilişinden bahsediyorsunuz? Projeyi söylerseniz size bir fikir verebilirim.

          2. 50.000 KONUT PROJESİ İST KAYABAŞI 26.HAZİRAN ÇEKİLİŞ NEREDE YAPILACAK İŞTİRAK EDENLER ÇAĞRILACAKMI

          3. Merhaba,
            Henüz çekilişin nerede yapılacağı belli değil. Belli olduğunda Toki’nin web sitesinden açıklanacak.

  2. Merhabalar üzerimde hisseli ev var kayıt yaptırabilir miyim?

    1. Mrh ben bahçeşehir deki 2+1 daireye yazıldım tilkiden tekrar bide tuzladan da şansımı denemek icin kayıt yaptirabilirmiyim

      1. Merhaba Nilüfer hanım,
        Toki Konutları Başvuru Şartları’nda “Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir” denilmektedir. Yani 2. başvuru hakkınız yok.

        Saygılarımızla

        1. Oğ lum yazilabilirmi benimle beraber kaliyior uzerime tapu var

    2. merhaba Ahmet Bey,

      Toki başvuru şartlarında (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) ibaresi olduğundan diğer şartlar uygun ise başvuru yapabilirsiniz.

      1. Ben arsa hisedariyım bu engel olurmu bileniniz varsa değer olarak ta 7-8binlira bişey yapar hissem engel olurmu

        1. Merhaba,

          Toki Konutları Başvuru şartlarında “Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması” deniyor.

  3. Ödemeler peşin 28060 TL taksitler de 1163.56 dan başlıyor memurlara zam yaptıkçada artıcakmış. Şimdi maaşının dışında bu taksiti ödiycek paran varsa peşinatınıda verebilirsen. Memurlar grev yapmasın zam istemesin diye dua ediceksinki taksitlerle zam yapmasınlar. Borç bitene kadar devir yok. Ödemeye gücün yetmediğinde sözleşme iptal verdiğin para faizsiz iade. Ve evde başkasında olmayacak senin olmadığın tespit edilirse gene iptal. Milleti kandırmaya doymadılar. Tv de en alttaki fiyatı söyleyip reklam yapıyorlar ama İstanbulda fiyatlar böyle deseler kimse bankalarda kuyruk olmaz. Bölge seçerken hakkariyi seçerseniz ucuz konut almış olursunuz bide yüksek ovayı işaretleyin ohhh süper 388 TL taksitle ev sahibi olursunuz.

    1. Kesinlikle katılıyorum bende 2+1 icin başvuru yaptım ve sonradan geri iptal ettim inşaları kandırmayın 116 bin liraya daire var diye 238 binlira daire aylık ödemesi bin küsür her yıl tefe tüfe oranına göre taksite zam bu nasıl alt gelir projesi yeter insanlarla oynamayın kandirmayin herkes bir umuttur bankalarda sabahtan akşama kadar kuyrukta bekliyo yazıktır yapmayın bunu 1 haftada halk bankasını zengin ettiniz başka bişey degil bu insanlar asgeri ücretle geçim zor yapiyo zaten istanbulda ki net fiyatı belli değil deseniz insanlar en azindan kuşkuda kalır yazılmaz

      1. 388 TL verip kıra oder gıbı taksıtmı oduyoruz yanı pekı eve girip oturabılıyor muyuz

    1. Ben 26 yaşındayım bekarim şuan çalışmiyorum tokiye basvurabilirmiyim

      1. Merhaba,

        Başvuru formunda İş durumu kısmında çalışıyor ve çalışmıyor diye iki seçenek bulunuyor. Buradan da anladığımız diğer şartlar da uygunda başvuru yapabilirsiniz.

  4. merhaba eşimin üzerine ev ver ama kırediyle almıştık halen ödüyoruz benimde 100 de 71 raporum var bende başvura bilirmiyim acaba

  5. Merhaba,

    Şartların detayına bakmadan 3+1’e başvurdum başvuruyu iptal edip 2+1 ‘e başvurabiliyormuyum?

    Saygılar.

      1. VERDİNİZ NUMARA SÜREKLİ MEŞGUL VEYA CALSADA ACAN OLMUYO SORULARIM VAR AMA HİC KİMSE CEVAP VERMİYO ARADIGIM GİBİ İLETİŞİM KURACAGIM NUMARA VERSENİZ DAHA İYİ OLUCAK

    1. Iyi günler başvuruyu nerden yapıcaz net bilgi verebilirmisiniz 444 numarayı arıyorum hep meşgul bankaya gittim onlarda başvuru alamıyoruz diyor belediyeye gittim onlarda yapmıyoruz diyorlar

    1. Merhaba,
      Toki Konutları Başvuru şartlarında “Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması” deniyor. Bu nedenle anneniz başvuruda bulunabilir.

    1. Başvuru şartlarında “Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması” denilmektedir.

      1. Merhaba yüksek gelir grubu icinde bir gayrimenkul tapusu olmamasi şartı var mı? Ayrıca yüksek gelir grubunda da taksitler teslimatta mı basliyor yani 2 yıl sonra?

    1. Merhaba,

      Toki Konutları Başvuru şartlarında “Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması” deniyor. Diğer şartlar uyuyorsa işyeri hariç dediğine göre yararlanabilmeniz lazım.

      1. Ya ben 24 yadindayim 3+1e basvurdum ama benimn adıma hic bise yok ama babamın adına var ben kuraya katılacakmıyım yoksa elenirmiyim direk ben resittim babam beni etkilermi

        1. Merhaba,

          Babanın velayeti altında isen babanın üzerinde bir bağımsız bölüm var ise başvuramazsınız. Eğer babanızın velayeti altında değilseniz başvuruda bulunabilirsiniz.

          1. Abi tam olarak anlamadım cevaptan ben babamla yasiyorum anne baba ayrilicak 23ünde bosanacak babamla kaliyorum aynı evde ama benim yasım 24 Babamın üstüne toprak tapulu dükkan var

          2. Merhaba,

            Toki’nin 444 86 54 nolu telefonunu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

    1. Merhaba,
      Ödemeleri yapabileceksen ve diğer şartları sağlıyorsan başvuru yapabilirsin.

    2. Peşinat ne zaman ödeniyor? Teslim tarihinde mi? Yoksa başvuru kabul edilince hemen peşinat isteniyordu?

  6. Merhaba başvuru yaptıktan sonra peşinat yatırıyomuyuz yatırıyor isek m2 göre ne kadar taksitler konuta girdikten sonramı başlıyo teşekkürler

    1. Merhaba,

      Peşinatlar fiyata göre değil projelere göre, daire tiplerine ve kategorilere göre değişiyor. Peşinatlar genelde yüzde 10 ile yüzde 20 arasında değişmektedir. Hangi projeye başvurmak istediğin belli olursa daha net cevap verebiliriz.

  7. Annemin babadan kalma kardeşleriyle ortak olduğu bir dairesi var( yani bir daire 3 kardeşe ait Sakarya da) babam yine de başvuru yapabilir mi?

  8. ben yüzde seksendokuz engelliyim emekliyim ben basvurabilirmiyim bilgi verirseniz sevinirim fiziksel engelliyim

  9. Merhaba maaş 4750 net ve ilave olarak agi var yazilabiliyormuyuz

    1. Merhaba,

      İstanbul dışındaki illerde net 4.500 TL’den fazla hane halkı geliri olanlar başvuru yapamıyor. İstanbul’da ikamet edenler ise net 4.800 TL’den fazla hane geliri olanlar başvuru yapamıyor.

      1. 3 + 1 e yazılmak istiyorum … esimin adına ev var ama tapu olmaması koşulu 3+1 için de geçerli mi

  10. ben tuzla aydinli toki 2+1e yazildim 13 bin kusur pesinat diyo ama bazi yerlerde 23 bin kusur geciyo hangi pesinat dogru anlayamadim ben 13 bin oldugu icin yazildim aciklarsaniz sevinirim

    1. Merhaba,

      Peşinatlar yüzde oranı ile belirlenmiştir, miktar olarak değil. Peşinat oranları daire tiplerine ve başvuru kategorilerine göre değişiyor. Peşinat oranları gelen olarak yüzde 10 ile yüzde 20 arasında değişiyor.

    2. Benim iki engelli çocuğum var oğlum 22 kızım 17 yaşında gursuda oturuyorum üzerimize hiç biseyimiz yok bizde yazilabilirmiyiz acaba

  11. Slm mehmet bey ben 3+1 kayit oldum fakat kafama takilan soru bu ev bana cikarsa peşinatı nezaman ödemem gerek 3 sene sonra ev bitigindemi yoksa çekiliş sonrasını

      1. İlk peşinat yani % 10 ve taksitler hangi tarihde başlıyacak

      2. Yani bn 2 3 yıl hem kira ödicem hem tokiye taksit ödicm ew teslimden sonra değilse ödemeler bu iş bizi aşar

    1. Merhaba İstanbulda ikamet ediyorum kayıtlar ne zaman.
      Ayrıca kendi üstüme ev yok babamın dairesinde oturuyorum.
      Aylık gelirim 3000 lira sadece şahsıma ait hisseli arsam var bende katılabilir miyim.
      Son başvuru tarihi ne zaman

      1. Merhaba,

        Başvurular 6 Mart 2019 tahinde başlamış olup kategoriye göre başvuru sürelerin değişiyor.

      2. Iyi gunler ben tuzla aydinlidaki tepkilerine başvurdum fakat ben kasımda taşınmıştım iki sok yukarıya adres beyaninida martta yaptım ama taşınırken sadece su aboneliğini üstünüze aldık ve nüfusa adres beyanı için gittiğimde ocakta tuzla dişi görünüyo demişlerdi ama ben secimde oy kullanabiliyorum simdi ben elenirmiyim kafam çok karışık bu konuda

        1. Merhaba,

          Toki’nin 444 86 54 nolu telefonunu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz

  12. Merhaba bende 3+1 e kayıt açtırdım ama egerki kurada ev çıkarsa ilk olarak peşin nekadar odemem gerekiyor .bilgi verirseniz memnun olurum

    1. 3+1 dairelere yüzde 10 peşinat ödedikten sonra kalan tutarı 120 ay vade ile ödeyebilirsiniz veya yüzde 20 peşinat ödedikten sonra kalan tutarı 180 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olabiliyorsunuz. Daire fiyatları şehirlere, daire büyüklüklerine göre değişmektedir.

      1. Slmlar ben 3+1kayıt oldum başvuru parasını geri almak istiyorum ne yapmaliyim vaz vazgecdim cevap verirseniz sevinirim

  13. Bence seçim yatırımı galiba? Daha arsalar belli değil..Paralar toplanacak sonra ölme eşeğim ölme..Zaten akla ziyan bir kriz var..50 bin konut yapacak nerdeyse 500 bin başvuru..şans onda bir..istanbulda yüzde bir bile değil..Çıkana nasılsa her defasında çıkıyor, çıkmayana sittin sene kuraya girse çıkmaz..Faso fiso yani..

  14. Merhaba,

    Başvurular Türkiye Halk Bankası A.Ş. veya T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin yetkili şubelerine yapılıyor. Bazı projelerde Türkiye Halk Bankası A.Ş., bazı projelerde ise T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin yetkili şubelerine başvuru yapabiliyorsunuz.

      1. Ankara’da ki toki konut çekilişi ne zaman yapılacak

        1. Suna Hanım,
          Ankara’daki hangi proje için soruyorsunuz? Sincan Saraycık mı, Yenimahalle Yakacık mı, Kuzeykent mi? Bunların kura çekiliş tarihleri henüz belli olmadı.

Yoruma kapalıdır.

Amasya Hamamözü Toki kura sonuçları merakla beklenmektedir. Toplu konut projesi T.C.
Sıradaki Haber Amasya Hamamözü Toki kura sonuçları 2025