Kategoriler
Ekonomi Gündem

Ahmet Akbalık: İmaj geliştirmeye odaklanmalıyız

Bu yılki yabancılara yönelik konut satış adedi 40 bin seviyelerine ulaştı. Gayrimenkul sektörünün yabancılara daha fazla konut satma çabası sürerken sektördekiler hedefini büyüttü. Rakamları yetersiz bulan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, yabancılara yönelik satışların artması için daha fazla eylemde bulunulması gerektiğini söyledi.

Yeni Akit gazetesinden Buğra Kardan’a konuşan Akbalık, yabancılara yönelik konut satışında tanıtım ve imaj çalışmalarına odaklanmak gerektiğini söyledi. Bu yılın yabancılara yönelik konut satış adedini belirten Yönetim Kurulu Başkanı, “Şu aşamada İspanya gibi imaj ve tanıtıma odaklanıp yabancıların ülkemizden daha çok konut almalarının önünü açabiliriz.” diye konuştu.

Sürekliliği sağlamalıyız

Yabancıların ülkemizdeki konut yatırımına ilgili olduğunun altını çizen Ahmet Akbalık, bu yılın satış adedini vurgulayarak “Artık bu rakamların ötesine geçmeliyiz, yeni hamleler yapmalıyız.” dedi.

Diğer ülkelerdeki vatandaşlara yönelik ülkemizden konut satın alımını sürekli kılınması gerektiğini aktaran Akbalık, “Bu stratejiyi İspanya başarıyla uyguladı. Ne yaptı?  İmaja ve tanıtıma odaklandı, satışları arttırmak için önemli girişimlerde bulundu. Hatırlayın, devletin tüm organları kenetlendi ve Avrupa ülkelerinden yatırımcı çekmek için elinden geleni yaptı. İşte bu tecrübeler örnek olmalı.” sözlerini kaydetti.

Ahmet Akbalık: En önemli ödevimiz imaj yaratmak

Yabancıları Türkiye’ye çekecek eylemlerde bulunulması gerektiğini kaydeden Ahmet Akbalık, “Yabancılar ülkemize gelip ev almalı. Ardından ailelerini getirmeliler. Kültürümüzü anlamalı ve yakınlarına akrabalarına anlatmalılar. Bizim de bu anlamda ödevimiz çok. İlk ve en önemli ödevimiz ise iyi bir imaj ortaya koymaktır.” diyerek bunun için Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini; kültürel ve sanatsal faaliyetlerini tanıtmanın gerektiğini bildirdi.

Türkiye’nin ekonomik başarılarının dünyada takdir topladığını söyleyen Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, hizmet sektöründeki ihracatın bu başarıyı güçlendireceğini kaydetti. Mal ihracatının artırılması gerektiği düşüncesinin halk tarafından gittikçe benimsendiğini belirten Akbalık, hizmet ihracatına yönelik bu düşüncenin yeterli seviyede olmadığını söyledi.

Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan Akbalık, hizmet ihracatının mal ihracatından daha kolay ve daha kârlı olduğunu söyledi. Hizmet ihracatının planlandığından daha düşük düzeyde olduğunu söyleyen Akbalık, hizmet ihracatını artırmak için geç olmadığını kaydetti.