Kategoriler
Ekonomi Gündem

Akfen Holding’den 100 milyon liralık tahvil ihracı

Akfen Holding, yeni bir tahvil ihracına imza atacak.

Akfen Holding, OYAK Yatırım aracılığıyla 100 milyon lira tutarında iki ay vadeli tahvil ihracı gerçekleştirecek. Holding, nitelikli yatırımcılara yönelik 600 milyon liralık ihraç tavanı kapsamında yapacağı tahvil ihracı yarın gerçekleştirilecek. 

Özellikle piyasalarda yer alan yüksek faiz oranlarının yatırımcıların gözünde yatırım cazibesini kaybetmeye başladığını belirten Akfen Holding‘in Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Gülbin Uzuner Bekit, “Bu tahvil ihracımızla kurumsal yatırımcıların yanı sıra daha çok sayıda nitelikli bireysel yatırımcılara da ulaşmayı hedefliyoruz.” sözlerini kaydetti.

Planlamalara göre; 6 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek tahvil ihracatının ardından elde edilecek kaynak ise Holding’in Türkiye’de planladığı gelecekteki yatırımları için kullanılacak. Akfen Holding‘in bugüne kadar toplam 1,43 milyar liralık tahvil ihracatı bulunuyor. Holding, geçtiğimiz yıl, tahvil ihracı aracılığıyla 200 milyon lira değerinde ihraç gerçekleştirdi.

Tahvil ihracatı ne kadar olacak?

OYAK Yatırım aracılığıyla Holding, 600 milyon lira tutarındaki ihraç tavanı içerisinde 100 milyon lira tutarındaki, 2 yıl vadeli, ilk kupon için yıllık yüzde 13,00 oranındaki basit getiri, kalan diğer kuponlar için BİST TRLEF Endeks Değişimi ve  200 BPS (değişim) ek getiri faiz/getiri oranında tahvil ihraç edecek. Bu ihraç, Türkiye’de halka arz edilmeksizin, nitelikli yatırımcılara yönelik yapılacak. Buna göre tahvil ihracına katılmak isteyen nitelikli yatırımcılar, OYAK Yatırım‘a başvuruda bulunacak. Talepte bulunacak olan yatırımcıların OYAK Yatırım‘da bir hesabının olması gerekmiyor.

İhraca katılan yatırımcılar, sonucunda alacakları tahvillerin olması durumunda bedel iadelerinin hesaplarının bulunduğu herhangi bir aracı kurum nezdindeki yatırım hesaplarına aktarılmasını talep edebilecekler. Bu konuda, nitelikli yatırımcılar, OYAK Yatırım şubelerinden veya telefon numaralarından yardım talep edebilecekler.

Yatırım’ın tüm şubelerinden yardım talebinde bulunabilen yatırımcılar, 0212 319 12 77 telefon numarasından Tuba Alsancak‘a  veya  0212 319 12 94 telefon numarasından Güniz İrving‘e ulaşarak da yardım isteyebilecekler.