Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Akıllı Ev konsepti ile Sanax sahaya geri döndü

‘Akıllı Ev’ konseptiyle adından söz ettirecek olan Sanax İnşaat Enerji A.Ş., dev proje için hazırlıkları başlattı. Lüks konut projeleriyle son zamanlarda öne çıkan firma, Çevreyolu girişinde 102 dairelik 2 blok şeklindeki konut ve 13 bin metrekarelik ticari alan projesini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Akıllı Ev konsepti artık Antalya’da!

Sanax İnşaat & Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Öcalan, projeyle ilgili detayları paylaştı. ‘Akıllı Ev’ konseptiyle öne çıkacak olan lüks konutların, tüm aydınlatma, ısıtma ve soğutma gibi sistemlerinin kontrolü tek bir tuşa bağlı olacak. Ayrıca otel konseptiyle birleştirilen projenin dışa bağımlı hali tamamen ortadan kaldırılıyor. Böylece yaşam alanını paylaşan kişilerin sosyal aktivite ihtiyaçları, standart olanın üzerine ve alışılmışın dışına çıkacak.

Her konutta otel konforu

Antalya’nın Şafak Mahallesi’nde gerçekleştirilen projenin, 54 dairelik olacağı bilgisi aktarıldı. Proje için temellerin atıldığını belirten Öcalan, teslim tarihlerinin hedefler doğrultusunda 2021 Aralık’a denk geleceğini söyledi.

Birbirinden iddialı projeleri hayata geçiren Sanax İnşaat Enerji A.Ş. için yeni bir dönem başlıyor. Temellerin atıldığı konut projesinden sonra yeniden çarpıcı projelere imza atacak olan firma, ilk olarak Akıllı Ev projesinin tamamlanmasını bekleyecek. Antalya’da 2 blok şeklinde yükselecek olan konutların 102 daireye ve 13 bin metrekarelik ticari alana sahip olacağı bilgisi paylaşıldı.

Projenin şehrin Çevreyolu girişinde kilit noktası haline gelmesi beklenirken, modern yapılı bu lüks konutların il geneline kazandırması bekleniyor. Antalya’ya vizyon katacak olan konutlar, aynı zamanda kent için dönüm noktası olacak.  Hayatın tek tuşa indirgendiği evlerde, panjurdan elektrikli cihazlara kadar her türlü alanın yönetimi yalnızca kişilere ait. Otel konforunun öne çıkarıldığı akıllı ve teknolojik yaşam, akıllı modüler sisteme sahip konutlarla yaşam standartlarını yükseltiyor.

Yeni bir konut sistemi

Yönetim Kurulu Başkanı Öcalan, yeni bir konut sisteminin Sanax tarafından kazandırılacağını aktardı. Örnek olarak; müzik odası, oyun konsolu odası, misafir odası gibi ortak alanların projeye dahil edileceğini söyleyen Öcalan, Housekeeping hizmetlerinin projede yer alacağını bildirdi.

Pandemi döneminde değişen tüketici isteklerine rahatlıkla cevap verecek olan konutlar, yeşil peyzaj alanına sahip olacak. Akıllı teknolojilerin üst seviyede birleştiği evler, elektronik güvenlik sistemlerini devreye sokuyor. Ebeveyn olan bireylerin çocuklarının yaşamlarını kolaylaştıracağı gibi onların yaşam güvenliğini teminat altına alabilmesi yalnızca bir tuş kadar yakın olacak. Kişilerin anahtar taşıma zorunluluğu bulunmadığı evlerde akıllı telefonlardaki uygulama sayesinde pek çok işlem gerçekleştirilebilecek. Bunlar arasında alarmı açıp kapatmak, evin ısısını akıllı termostatlar aracılığıyla değiştirmek, kapıları kilitlemek ve daha fazlası bulunuyor.

Salgın hastalık dikkate alındı

Konutların yalnızca eve gelip yatma yeri olmadığını belirten Öcalan, kişilere gerçek bir yaşam alanı kazandırma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Dört duvar olarak tasarlanmış konutların Sanax ile geride kalacağı yeni yaşam alanlarında, amaç kişileri kaliteyle buluşturabilmektir. Antalya’da bir ilk olarak başlatılan projenin Türkiye geneline kazandırması bekleniyor. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sürecinde değişen tüketici isteklerini baz alarak, evlerde kaliteli vakitlerin geçirilebilmesi için çalışmalar başlatıldı. Artık yaşam alanları Sanax ile daha keyifli bir merkez haline dönüşecek.

Projelere göz atmak için tıklayınız.