Kategoriler
Emlak Haberleri

Akiş GYO 2021’de 237.9 milyon TL net kâr elde etti

Akiş GYO, Akkök Holding’in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki ortağıdır. Şirket 2021 yılı finansal sonuçlarını açıklamıştır. 2021’in ilk yarısında Covid-19 salgınından kaynaklı kısıtlamalar ve alışveriş merkezleri kısmen kapalı kalmaya devam etmişti. Bunun ardından, Temmuz-Aralık 2021 dönemi kısıtlamaların sona erdiği, sektörde ‘revenge shopping’ olarak isimlendirilen ve insanların fiziksel alışveriş yapmaya duyduğu özlemi giderdiği bir dönem oldu.

Bu dönemde kurdaki hareketliliğe rağmen Akiş GYO’nun alışveriş merkezlerinde metrekare başına cirolarda ortalamada yüzde 77 mertebesinde artış gözlenmiştir. Şirketin yüzde 100 sahibi olduğu Akbatı ve Akasya alışveriş merkezlerinde sırasıyla yüzde 94 ve yüzde 98 gibi geçmişten gelen yüksek doluluk oranları korunmuştur. Ayrıca gün geçtikçe ivmelenen ziyaretçi sayıları da şirketin performansına olumlu katkıda bulunmuştur. Böylece, Akiş GYO 2021 yılında 237.9 milyon TL net kâr elde etmiştir.

“2021’in İkinci Yarısında Alışveriş Merkezlerimizde Ciro Rekorları Kırıldı”

Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, şirketin 2021 finansal sonuçlarını değerlendirmiştir. Durusoy; “Özellikle ana iş kolumuz olan ticari gayrimenkullerimizdeki kiracılarımızın içinde bulunduğu perakende sektöründe yapısal değişikliklerin yaşandığı bir ortamda, şirket olarak güçlü kurumsal yapımız ve stratejik planlamamızla seneyi finansal, operasyonel ve sürdürülebilirlik anlamında başarılı bir biçimde tamamladık.” dedi.

İ. Gökşin Durusoy; “Alışveriş Merkezlerimizde vizyoner bakış açısıyla, global trendleri dikkate alarak farklılaşma çalışmalarını hayata geçirmeye devam ediyoruz. Alışveriş merkezlerimizin çekim ve deneyim merkezi olması, oldukça yüksek doluluk oranlarıyla birleşmektedir. Böylece hem kiracılarımız hem de ziyaretçilerimiz tarafından olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu nedenle yılın ikinci yarısında her iki alışveriş merkezimizde tarihsel ciro rekorları kırılması bizim açımızdan sürpriz olmadı.” ifadelerini kullanmıştır.

“2022’de Önceliğimiz Dijitalleşme Olacak”

Durusoy, Bağdat Caddesi’ndeki Erenköy binasının Boyner markası altında eylül ayı itibariyle faaliyete geçmesiyle kira gelirlerinin arttığını belirtmiştir. Ayrıca; “2022 senesi de şirketimiz açısından güzel başladı. Özellikle Akasya tarafında Beymen ve LCW mağazalarının planlı büyümeleri ve yenilenen kiracı karmamızla doluluk oranlarımızı yüzde 97-98 mertebesine çıkaracağız. Bununla birlikte ziyaretçilerimize daha deneyim odaklı alanlar yaratacağız. Caddebostan ve Beykoz projelerinde ise ruhsat ve imar durumu kaynaklı olumlu gelişmeler bulunmaktadır. Bunları da gelişme oldukça kamuoyu ile paylaşıyoruz. 2022’de önceliğimiz yine borç azaltmak ve dijitalleşme olacaktır. Üstelik 2022’de Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alacağız. Bu durum yatırımcı tabanımızı genişletmek açısından da faydalı olacaktır.” şeklinde konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…