Kategoriler
Ekonomi

Altın fiyatları dün değer kaybetti… Onsta orta ve uzun vadeli yükseliş görülüyor

Analistler, ons altın fiyatlarında, dün, dalgalanmaların görüldüğünü belirtti. Alan Yatırım, onsun yükselişiyle birlikte gram altın fiyatının da arttığını; gram değerinin 520 lira civarına yöneldiğini kaydetti. Altın fiyatları, kapanışının üstünde.

Yapı Kredi Yatırım, ons fiyatında, orta ve uzun vadeli yükselişi öngörürken analistler, bu akşam Türkiye saatiyle 22.00 ve 22.30’da ABD Merkez Bankası tarafından gelecek karar ve açıklamaların gündemde olduğunu kaydetti.

Yapı Kredi Yatırım tarafından “Dün Dolar Endeksi güne görece güçlü başlarken değer kaybeden ons altın, artan Kovid-19 vaka sayılarına dair endişelerle düşüşünü sınırladı.” yorumunda bulunuldu.

Sert satışların görüldüğü sert satışların ardından bu hafta,  küresel piyasalarda toparlanma çabasının baskın olduğunu kaydeden Yapı Kredi Yatırım, “Ancak haber akışına bağlı volatilitenin ons altın fiyatlaması üzerinde de belirleyici olmasını bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Altın fiyatları değer kaybetti

Dünkü işlemlerinde altın fiyatları, bir önceki kapanışına göre değer kaybetti. Dünkü kapanışında, ons altın, iki gün önceki kapanışının yüzde 0,07 altında yer aldı. Gram altın ise yüzde 0,5 değer kaybetti. Değerli maden arasındaki ons fiyatı, saat 11.00’den itibaren yüzde 0,33 yükselişte.

Altının onsu, bin 933 dolardan işlem görüyor. Dünkü kapanışına oranla yüzde 1,02 yükselen gram altın 520 lira; yüzde 1,01 oranında artış kaydeden çeyrek altın ise 854 liradan işlem görüyor. Cumhuriyet altını, yüzde 0,97’lik yükselişle 3 bin 481 lirada bulunuyor.

Tam altın ise yüzde 0,99 oranındaki artışla 3 bin 385 lirada yer alıyor.

Değerli maden ne kadar olur?

Yapı Kredi Yatırım, bugünkü bülteninde, onstaki desteklerin bin 900 dolar ve bin 875 doların destek; bin 918 dolar ile bin 930 doların direnç konumlarında olduğunu bildirdi. Gram altın fiyatının orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinde bulunduğunu kaydeden Alan Yatırım, gramdaki dirençlerin 514 lira ile 519 lirada; desteklerin ise 510 lira ile 506 lirada yer aldığını kaydetti.