Kategoriler
İhaleler

Ankara Çankaya İlçesi’nde 23.6 milyon TL’ye satılık 11 gayrimenkul!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Çankaya İlçesi’nde bulunan 11 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 23.615.000 TL olarak belirlenmiştir.

Çankaya İlçesi’nde Taşınmazlar Satılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

Mülkiyeti Belediyemize ait Çankaya ilçesi, Kızılırmak-Karakusunlar mahallesi, imarın 27465 ada 1 parsel üzerindeki aşağıdaki listede bağımsız bölüm numarası, takdir edilen (muhammen) bedeli, geçici teminatı yazılı taşınmazlar, 2886 sayılı Kanunun 36. maddesi gereğince Kapalı Zarf usulü ile satış bedeli, ihale karar pulu, sözleşme karar pulu, ilan giderleri ve diğer giderleri peşin ödenmesi şartıyla peşin perakende (tek tek) mülkiyet satışı yapılacaktır.

1. İhale, 03 Şubat 2022 tarihinde Hipodrom Caddesi Numara 5’teki Belediye Hizmet binasının B-Blok birinci katında yapılacaktır. Encümen salonunda toplanarak, ihale Belediye Encümeni tarafından yapılacaktır.

2. İhale suretiyle satışı yapılacak taşınmazın satış şartnamesi, en geç ihale günü saat 11.00’a kadar Hipodrom Caddesi Numara 5’teki Belediye Hizmet binasının on dördüncü katında bulunan Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Taşınmazlar Şube Müdürlüğü’nde görülebilir ve alınabilir.

3. İstekliler, şartnamenin ikinci maddesinde yazılı “İhaleye girebilmek için isteklilerde aranan koşulları” sağlamak zorundadır. Şartnameye uygun olmayan veya içinde şartname hükümleri dışında koşullar ihtiva eden teklifler geçersiz sayılacaktır.

Bu isteklilerde aranacak bilgi ve belgeler;

a. İmzalı Teklif Mektubu

b-İmzalı Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi. Ayrıca belgenin aslı gerekmektedir.

c. İmzalı Yer Görme Belgesi. Üstelik idare tarafından mühürlü verilecektir.

d. Şartname Alındı Makbuzu. Bu belgenin de aslı gerekmektedir.

e. Geçici Teminat Alındı Makbuzu Aslı veya 2886 sayılı Kanuna uygun Banka Teminat Mektubu. Ayrıca Geçici, Süresiz, Limit içi olması gerekir veya 2886 sayılı Kanunun yirmi altıncı maddesinde geçen değerler.

f. İsteklilerin gerçek kişi olmaları durumunda; nüfus kayıt örneği veya nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi (aslı) gerekmektedir. Ayrıca istekliyi şahıs temsil etmesi durumunda “vekil” olduğunu gösterir noter tasdikli vekaletname, kimlik belgesi gerekmektedir.

g. İsteklilerin tüzel kişi olmaları durumunda; İdare Merkezinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya sicilin kayıtlı olduğu Ticaret Odasından alınan faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, şirket yetkilisi imza sirküsü gerekmektedir. Ya da şirketin “vekili” olduğunu gösterir noter tasdikli vekaletname, temsil yetkisi ve temsilcinin noterden tasdikli imza sirküsü, kimlik belgesi gerekmektedir.

h. İsteklilerin dernek, federasyon, konfederasyon, kooperatif veya vakıf olması durumunda; resmi makamdan alınmış faaliyet belgesi, gayrimenkul alınması hususunda alınan noter onaylı Genel Kurul kararı, noter tasdikli temsilci yetkisi, temsilcinin noter tasdikli imza sirküsü, kimlik belgesi gerekmektedir.

‘Teklif mektuplarının Encümen Başkanlığına verilmesi şarttır’

4. İhaleye iştirak edecek olanlar KDV dahil 500 TL karşılığında şartname almak zorundadırlar.

5. İhale için verilen teklif mektupları verildikten sonra geri alınamaz.

6. İhale için verilecek teklif mektubunda belirtilecek meblağ rakam ve yazı ile okunaklı bir şekilde yazılacaktır. Silinti ve kazantı olmayacak biçimde yapılmalıdır.

7. Teklif mektuplarının en geç 03 Şubat 2022 12:00’a kadar ihalenin yapılacağı adreste bulunan Encümen Başkanlığına verilmesi şarttır. Mektupların 7. katta bulunan Yazı işleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu saatten sonra verilecek teklif mektupları veya herhangi bir sebeple oluşacak gecikmeler dikkate

alınmamaktadır.

8. Satış şartnamesinde belirtilen hususlarla taşınmaza ait dosyasındaki bilgileri ve tapudaki takyidatları alıcı aynen kabul etmiş sayılmaktadır. İhalenin netleşmesinin ardından ihale uhdesinde kalanlar, satış şartnamesine aykırı bir talepte bulunamazlar.

9. Satıştan mütevellit bütün vergi, resmi harç, ilan giderleri, tapu harçları, alım satım giderleri gibi ödenmesi gereken tüm giderler alıcıya aittir. Ayrıca alıcı tarafından kanuni süresinde ödenecektir.

10. Encümen, gerekçesini karar içeriğinde belirtmek şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Encümen tarafından uygun görülerek karara bağlanan ihale kararı ise; İta Amiri’nin Onay’ını takiben geçerlilik kazanacaktır. Bununla birlikte İta Amiri’nin ihaleyi onaylamaması durumunda, iştirakçi idareye karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.

11. İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olmaktadır. Ayrıca satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.

12. İhaleye iştirak edecek isteklilerin ihale salonu ile İdare binasının içinde ve çevresinde Covid-19 tedbirleri gereğince maske kullanmaları gerekmektedir. Ayrıca sosyal mesafe kurallarına uymaları gerekmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…