Kategoriler
Proje Haberleri

Ankara-Sivas YHT projesi zamanı kurtaracak

Ankara-Sivas YHT projesinde iki il arasındaki mesafenin 12 saatten 2 saate düşmesi bekleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, hattın tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Ankara-Sivas YHT projesinde son durum 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu tarafından 12 saatlik mesafe bulunan iki il arasındaki zamanın 2 saate düşürüleceği söylendi. 400 kilometrelik hat alanında Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi neredeyse tamamlanmak üzere.

Koronavirüs (covid-19) salgın hastalığına karşı sosyal mesafenin korunduğu zamanda videolu konferans sistemi kullanılmaya devam ediyor. TCDD yetkilileri ve yüklenici firma arasında yapılan karşılıklı videolu konferansta, gidişat hakkında son bilgiler edinildi. Karayolları Genel Müdürlüğündeki (KGM) toplantının ardından duruma dair açıklama getiren Bakan İsmailoğlu, Ankara-Sivas YHT hattını açmanın heyecanını paylaştı.

Salgın hastalığa karşı alınan halk sağlığı tedbirlerinde saha çalışanlarının da unutulmadığını dile getiren Bakan, hattın biran evvel açılması için ekiplerin yoğun bir mücadele verdiğini vurguladı. Dünyadaki sayılı büyük projelerden biri gerçekleştirilirken, Türkiye’de hizmete girecek olan tren hattının zamanı kurtaracağı aşikar.

Yoğun bir şekilde çalışmalara devam eden ekipler için Bakan Karaismailoğlu, şantiyelere gidemeseler bile çalışanlarla birlikte olduğunu belirtti. Videolu konferans sonrası özellikle yüklenici firmanın özverili olduğunu gördüğü gibi yaklaşık 2 aydır salgın hastalığa karşı yoğun bir mücadele içinde olduklarını bildirmiştir.

İsmailoğlu, “Bu süreçte Türkiye genelinde şantiyelerin çalışmaları devam etmiş ancak verim düşüklüğü söz konusu olmuştur. Fakat gerçekleşmesi beklenen büyük projede yüklenici firma son derece özverili çalışmakta. Ayrıca bizim şantiyelerimiz en güvenli alanlardır,” dedi.

12 saatlik mesafe 2 saate düşüyor

Ankara-Sivas YHT çalışmalarında son aşamalara gelindiği görülürken, 400 kilometrelik hatta sonunda ışık görüldü. İki hat üzerinde sinyalizasyon ve elektrik işlemlerinin başladığı alan neredeyse tamamlanmak üzere. Hat serimi bitmiş ancak kaynak işleri devam ediyor. Bu yıl içerisinde Sivas ile Ankara’nın birbirine bağlanması sağlanıp, iki il arasındaki mesafeyi 12 saatten, 2 saate düşürülmesi beklenmektedir.

En kısa zamanda hizmete açılması beklenen hat üzerinde aynı zamanda 8 istasyon bulunuyor. Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Akdağmadeni üzerinden çoğu vatandaş Sivas iline ulaşabilir. Aynı zamanda Yerköy-Kayseri yüksek hızlı tren hattıyla ilgili altyapı çalışmalarının başladığını belirten Bakan Karaismailoğlu, bu hatla birlikte Kayseri’yi Sivas’a ve Ankara’yı İstanbul’a bağlayacaklarını belirtti.