Kategoriler
Ekonomi Gündem

Apple bütün mağazalarını kapatıyor

Amerika merkezli çok uluslu şirket olan Apple, Çin’deki mağazaları hariç, bütün mağazalarını iki haftalığına kapatacağını söyledi. Şirketin üst düzey yetkilisi Tim Cook, saatlik çalışanlarının normalde aldıkları ödemelerini alacaklarını kaydetti.

Çin’de bulunan mağazalar ise dün, yeniden açıldı.

Şirketin dün yayımladığı açıklamada Çin’deki Apple mağazaları dışındaki bütün perakende satış mağazalarının 27 Mart’a kadar kapatılacağını, personellerini ise evden çalıştıracağını duyurdu. Şirketin yönetim kurulu başkanı (CEO) Tim Cook‘un imzasının bulunduğu yazıda “Virüsün bulaşma riskini en aza indirmek için en etkili yöntem yoğunluğu azaltmak ve sosyal mesafeyi en üst düzeye çıkarmak” amacıyla tüm mağazalarını kapatma yoluna gittiklerini açıklandı.

Çin’deki virüs etkisinin önemli oranda azaldığını ancak Kovid-19 etkisinin güçlü bir şekilde hissedildiğini belirten Şirket, müşterilerine İnternet üzerinden hizmet vermeye devam edecek.

15 milyon dolarlık bağış

CEO Tim Cook‘un Twitter hesabından da paylaştığı yazıda Şirketin Kovid-19 salgınına karşı yaptığı bağışın dünya genelinde 15 milyon dolara ulaştığı kaydedildi. Bağışın hastaların tedavi olması ve salgının yarattığı toplumsal ve ekonomik zararları azaltmaya yardımcı olmak için toplandığı belirtildi. Dün yayımlanan yazıda yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin aldıkları tedbirleri açıklayan Cook, tüm ofislerinde yeni sağlık taramalarının ve sıcaklık kontrollerinin yapıldığını kaydetti.

Firma tarafından yayımlanan yazıda, izin politikalarının kovid-19 salgını doğrultusunda genişletildiği açıklandı. Buna göre personellerin bireysel ve aile sağlık ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için çeşitli izinlerden faydalanabileceği belirtiliyor. Çocuk bakımı ve bir hastaya refakatçi olmak bu izinlerin arasında yer alıyor.

Apple News‘te “Covid-19” bölümü açıldı

Firmanın güncel haberleri aktardığı Apple News uygulamasında koronavirüs salgınına ilişkin yeni bir bölüm açıldı. CEO Cook’un imzasının bulunduğu yazıda “Apple News, kullanıcıların güvenilir haber kuruluşlarından en son doğrulanmış raporları bulabileceklerinden emin olabilecekleri yeni bir ‘COVID-19‘ bölümü başlattı.” ifadeleri kullanıldı.