Kategoriler
Emlak Haberleri

Avi Alkaş: Yabancıya konut satışları artacak

RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda konuşan Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Türkiye’ye gelen yabancıların ülkeyi sevdiğini belirterek, konferansa gelen yabancıların daha sonra buradan ev aldığı bile olduğunun altını çizdi. Alkaş, ayrıca, yabancıların bazılarının Türkiye’den kendi evinden RE360 etkinliğine ulaştıklarını belirtti.

Bu yılın ilk 10 ayında  yabancılara satılan konut adedinin 36 bin 197 olduğunu aktaran Avi Alkaş, bu yılın sonuna kadar 2019 içerisinde yabancılara satılan konut sayısının 45 bini geçeceğinin öngörüldüğünü aktardı.

Yabancıya 100 bin konut hayal değil

Alkaş, kısa sürede yabancılara yönelik yıllık 100 bin adet konut satılabileceğini kaydederek bu rakamı gerçekleştiren ülkelerin olduğunu belirtti.

Deprem tehlikesinden dolayı iç satışlarda artış yaşandığını belirten Alkaş, yıllık satış adedinin 1,2 milyona ulaşacağı tahmininde bulunurken sözlerini “turist sayısındaki yükselişle birlikte yabancılara satışta da artış yaşanması gerekiyor.” şeklinde sürdürdü.

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş “Bu yıl yabancıya konut satış adedinin 45 bine yaklaşması bekleniyor. Yurt dışında algıyı iyi yöneterek, kurumsal tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yaparak, iyi bir organizasyon hayata geçirerek yabancılara kısa vadede yıllık 100 bin adet konut satılması hayal değil. Bu rakamı rahatça yakalayan ülkeler var.” ifadelerini kullandı.

Ülkenin olumsuz imajı gerçeği yansıtmıyor

Türkiye’nin yurt dışındaki algısının olduğundan daha kötü olduğunu belirten Alkaş, son yıllarda yabancı yatırımcı sayısının istenilen rakama ulaşmadığını kaydetti. Avi Alkaş, Gayrimenkul sektöründeki çalışanların dış temaslarını pekiştirilerek ve yurt dışında düzenlenen uluslararası etkinliklere katılarak Türkiye’nin olumsuz imajını değiştirilebileceğini kaydetti.

Alkaş, “Maalesef Türkiye’nin gerçeği, algısından daha iyi. Maalesef derken kastım; kendimizi daha iyi tanıtmamız ve anlatmamız adına biraz geride kalmamız. ‘Kendimizi ve sektörümüzü yabancı yatırımcıya yeterince anlatamıyoruz’ diye düşünüyorum. Dolayısıyla RE360 gibi organizasyonlarla, MIPIM’i Türkiye’ye getirmekle uluslararası yatırımcının algısını değiştirebiliriz. Yurt dışında Türkiye ile ilgili savaş ve kriz konusunda haksız algıları değiştirmemiz gerekiyor.” sözlerini kaydetti.