Kategoriler
İhaleler Proje Haberleri

Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi için geri sayım başladı

Aydın-Denizli Otoyolu için 11 Haziran’da ihale yapılmasına karar verildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan duyuruya göre; Türkiye’nin iki turizm merkezini birbirine bağlayacak otoyol projesinin ilk adımları yavaşça ortaya çıkıyor.

Aydın-Denizli Otoyolu için beklenen ihale

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun duyurusunda yer alan otoyol projesi; toplamda 154 kilometre üzerinden hayat bulacak. İki turisttik şehir olarak bilinen Aydın ve Denizli’nin arasındaki ulaşım sorunu yakın zamanda ortadan kalkıyor. Hedeflenen projenin gerçekleştirilebilmesi adına önümüzdeki süreçte ihale gerçekleştirilecek olup; ihale tarihinin 11 Haziran’da yapılmasına karar verildi.

Otoyol projesinin devamını niteliğinde sayılan ve İzmir’den Antalya’ya kolay ulaşımın ortaya çıkarılacağı 163 kilometrelik otoyol için, ikinci etap yakın zamanda oluşturuluyor. Aydın-Denizli Otoyolu projesinde Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle aktif olacağı ve herhangi bir firmanın altına girebilmesi adına 11 Haziran’da ihaleye çıkarılacağı hatırlatıldı. Bundan önce belirlenen ihale tarihinin iptal edildiği, özellikle COVID-19 salgın hastalığının yetkililere yeni kararlar aldırdığı biliniyor. İkinci bir erteleme yaşanmazsa eğer bir sonraki ihale önümüzdeki günlerde yapılmış olacak.

İzmir ve Antalya arasını 3 saate düşüren otoyol projesi

Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı bir diğer açıklamada otoyol projesinin ikinci ayağından bahsetti. 140 kilometre otoyol ve 23 kilometre bağlantı yolunun gerçekleştirildiği projeye ilişkin, toplam uzunluğun 163 kilometre üzerinden oluşturulması bekleniyor. Aydın-Denizli Otoyolu ile önümüzdeki günlerde yapılması beklenen etap ihaleleri şehirlerarası ulaşımın önünü açacak. Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının tamamlanmasının ardından harekete geçecek olan Bakanlık; İzmir ile Antalya arasındaki mevcut 580 kilometrelik 6-7 saat süren seyahat yolunu yeni projenin yardımıyla kısaltacak. Özellikle Bakan Karaismailoğlu tarafından bahsedilen projede, Pamukkale ve Efes Antik Kent gibi başlıca turistik mevkilerin arasındaki ulaşımın kolaylaştırılacağı söylendi. Türkiye ekonomisine katkıda bulunacağı otoyol projelerinin, turizm, tarım ve ticaret alanlarında işe yarayacağı biliniyor.

Otoyolun 3 yıl içinde tamamlanması yeni hedef

Aydın-Denizli Otoyolu’nda şu an mevcut kullanımda olan Aydın Çevre Yolu otoyol ayrım kavşağından başlanacak olan yenileme işlemleri, Dalaman’a doğru uzanacak. Ardından yenileme işlemlerinin Dalaman’dan itibaren yeniden başlaması beklenilen projede, Dalaman üzerinden Yenipazar’a ulaşım sağlanacaktır. Kuyucak ilçesine ulaşması beklenen yol Çeltikçi-Korucuk-Kocadere istikametinde devam edecek ve Kocabaş’ta sonlandırılacak. Otoyol ihalesinin gerçekleşmesinin ardından projenin en erken 3 yıl içinde tamamlanmasının yeni hedefleri hâline geldiğini belirten Karaismailoğlu; Türkiye’nin Yap-İşlet-Devret modeline yeni projeler kazandırıldığını belirtmiş oldu. Tüm dünya ülkelerinin yakından izlediği özel projeler hakkında konuşan Bakan, dünyanın bu durumu imrenerek takip ettiğinden söz ediyor. Özel sektör ortaklığında gerçekleştirilmesi beklenen kamu projeleri çok yakında devamlılığını koruyacak ve sayıca daha yüksek hâle gelecek. Ayrıca Türkiye’nin başarılarının artmasında büyük rol oynayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ailesi adı altında hizmet veren personellerle, yeni projelerde de çalışmaya devam edecekleri belirtildi.