Kategoriler
Emlak Haberleri

Bakan Kurum’dan Yeni Konut Kampanyası müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni konut kampanyası başlatacaklarının müjdesini verdi. Marmara depreminin 23. yılında kentsel dönüşüm projesi tesliminde konuşan Kurum, kira desteğinin artacağını da belirtti. Kampanyaya ilişkin detaylar ve Bakan Kurum’un açıklamaları haberin devamında yer almaktadır.

Kentsel dönüşümde kira desteği artıyor

Marmara depreminin 23. yılında İstanbul’da kentsel dönüşüm projesi tesliminde Murat Kurum kentsel dönüşümde verilen kira desteği ile ilgili sevindirici açıklamalarda bulunmuştur. Kurum, kentsel dönüşüm için evlerinden çıkan vatandaşlara ödenen kira desteğinin yüzde 30 oranında artacağını duyurdu. Şu anda İstanbul’da kentsel dönüşüm için ödenen kira bin 50 liradır. Yapılan açıklamaya göre artış olduğunda bu ücret bin 500 liraya yükselmektedir. Yine bireysel kentsel dönüşümde baz puanların da artması söz konusu. Bu durumda şu anda 400 baz puan ve 400 bin olan oranlar 600 baz puan ve 600 bine yükseltilecek. Belediyelerin kentsel dönüşümlerinde ise projelerine yüzde 50 faiz desteği verilecek.

Sonbahar’da yeni konut kampanyası geliyor

Murat Kurum, kentsel dönüşüm desteklerinin dışında yeni konut kampanyası için de müjde verdi. Başlatılacak olan kampanyada bir çok firmanın yer alacağı yeni projenin Eylül ya da Ekim aylarında başlayacağı açıklamasını yaptı. Proje emlak konut öncülüğünde hayata geçirilmektedir.

Yeni konut kampanyası ile konut satış fiyatları ve kiralarda da düşme beklenmektedir. Kampanyaya katılan firmalar proje süreci boyunca fiyatta değişiklik yapmama sözü vermektedir. Ayrıca faiz ve alım desteği ile de projeye katkı sağlanması planlanmaktadır.

Marmara depreminin yıldönümünde yapılan bu açıklamalar kentsel dönüşüm kapsamında evi olanları rahatlattı. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çoğu bölgesinde kentsel dönüşüm projeleri ile depreme dayanıklı evler hazırlanmaktadır. Hem zemin olarak hem de yapı olarak sağlam ve güvenli olan bu evler kısa sürede inşa edilerek sahiplerine teslim edilmektedir. Bu konuda devletin desteği ve çalışmaları aralıksız olarak devam etmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız