Kategoriler
Ekonomi Gündem

Bakan Nuri Ersoy’dan 70 ülkeye iyi niyet mektubu

Bakan Nuri Ersoy tarafından ülkelere ‘İyi niyet mektubu’ gönderildiği duyuruldu. Yakın zamanda salgın hastalık döneminin üstünü çizmeye kararlı olan Türkiye’de normalleşme süreci başlamıştı. Normalleşme karşısında 11 Mayıs itibariyle kapılarını hizmete açan sektörler kadar, turizm ve kültür alanında da yeni ataklar yapılmakta.

Bakan Nuri Ersoy: “Mektuplar 11 Mayıs’ta iletildi”

Normalleşme sürecinin başlandığı Türkiye üzerinde turizm hazırlıklarına devam ediliyor. Geçtiğimiz iki aylık olumsuz süreç karşısında hizmet hayatında duraksama yaşayan otel ve tesisler, yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirlerine uyum sağlıyor. Sosyal mesafe kurallarının gözetildiği Türkiye’de, önlemlerin turizm sektörüne aktarılması unutulmadı. Önümüzdeki ay itibariyle iç turizme başlanacak olan Türkiye’de, yabancı turistlerin temmuz ayı itibariyle ülkemizi tercih etmesi bekleniyor. Bu nedenle ülke genelinde yoğun çalışmalar başlatılırken, kültür ve turizm alanlarında yenilenmeye gidilmekte.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, turist alınan ülkelere ‘İyi niyet mektupları’ gönderildiği belirtildi. Buna göre, ülkemizi tercih eden 70 ülke üzerinden yeniden iletişim kurulmuş, büyükelçiler ile uluslararası örgütler muhatap alınmıştır. ‘İyi niyet mektupları’ geçtiğimiz 11 Mayıs’ta gönderilirken, yapılan yazılı açıklamada sektör üzerindeki tedbirlerin yoğunlaştırıldığı belirtildi.

“Davetler 11 Mayıs itibariyle başlamıştır”

Açıklamada bir diğer önemli detay ise salgın hastalık sonrası turizm alanına pek çok yenilik kazandırılacağı duyurusu dikkat çekiyor. Diğer ülkeler arasında tercihleri arttırmayı planlayan Türkiye’de ilk proje salgın hastalık bazlı gerçekleştirildi. Turizme kazandırılacak canlılık için çalışmalar başlatan Bakanlık, ‘Sağlık Turizm’de Sertifikasyon’ programının yakın zaman başlatıldığını hatırlattı. Ekonomide yaşanması beklenen rahatlamanın en çok turizm ile sağlandığı süreçte, bir diğer adım atılarak ‘İyi niyet mektupları’ ülkelere gönderildi.

Geçmiş yıllar içerisinde Türkiye’yi ziyaretlerde ön planda tutan başta Almanya olmak üzere; İngiltere, Hollanda, Belçika, Japonya, Rusya, Çekya ülkelerine davetiye yakın zamanda ulaştı. ‘İyi niyet mektupları’ olarak tanımlanan davetlere bilgilendirme yazısı eklenerek, yolcu sağlığı ve güvenliği hakkında içerik oluşturulmuştur. Ayrıca çalışan sağlığı ve güvenliği temasının işlendiği davet içeriğinde, tesislerde ve ulaşım araçlarında alınan önlemlere yer verildi.

Sorumluluk bilinci ön plana çıkarıldı

Bakan Nuri Ersoy, 70 ülkeye gönderilen davetiyelerde sertifikasyon ve sağlık altyapısı hakkında detaylı bir bilgilendirmede bulunduklarını bildirdi. Yaptığı açıklama gereği yalnızca vatandaşın sağlığını değil, ülkemiz geneline ziyarete gelen kesimi de düşündüklerini aktarmıştır. Süreç karşısında sorumluluk bilincinin öne çıktığı Türkiye’de, Türk misafirperverliği ile uluslararası ziyaretçiler severek karşılanacak. Yapılan açıklamada Bakan Nuri Ersoy tarafından hatırlatılan atasözü, “misafirin başımızın üstünde yeri var,” cümlesi açıklamaya damga vurmayı başardı.