Kategoriler
İhaleler

Balıkesir Manyas’ta 456 konutun satışı için ihale düzenlenecek

Balıkesir Manyas’ta 456 konutun satışını gerçekleştirmeye hazırlanan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), satış ilanını Basın İlan Kurumu üzerinden yayımladı.

Balıkesir Manyas’ta 456 konut için ihale tarihleri belirlendi

Satış ilanının Basın İlan Kurumu’nun resmi web adresi üzerinden verildiği ve tüm detayların aktarıldığı görüldü. Buna göre, 456 konutun içinde daire tipleri 2+1 ve 3+1 olarak değişiyor. Beklenen ihalenin 21 Eylül – 9 Ekim 2020 tarihleri arasında yürütüleceği ve katılımcıların T.C Halk Bankası A.Ş. şubelerine başvuruda vurmaları gerekmektedir.

Başvuru şartlarında Türkiye vatandaşı olma zorunluluğu bulunurken; başvuruda bulunulan projenin il sınırları içerisinde en az 1 yıl süreyle ikamet edilmesi veya il nüfusuna kayıtlı olması şarttır.

Başvuruyu gerçekleştiren kişinin kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklarında herhangi bir Toplu Konut İdaresinden alınmış konut olmaması gerekiyor. Ayrıca tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölüm veya bahçenin bulunmaması önemlidir. Bu bağımsız bölüm ve bahçede tarla, bağ, bahçe, köyevi ve iş yerleri hariç tutulmuştur. Aynı zamanda şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler kategorisinin de hariç tutulduğu belirtiliyor.

İstisnalara dikkat edin

Başvuru tarihinin başlamasıyla birlikte kişilerin 25 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Ancak yaş şartı eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda geçersiz kılınıyor. Hane halkının aylık kazancında ise en fazla 5.500.00 TL gelir şartı aranır. Ancak başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altında bulunan çocuklarının her türlü aldıkları aylık yardımların da hesaplandığı unutulmamalı.

Hane halkı adına yalnızca bir kişi başvuruda bulunabilir. Eşi veya çocukları ayrıca başvuruda bulunamaz. Birden fazla başvurunun görülmesi halinde başvurular geçersiz sayılmaktadır.

Toki haberlerine göz atmak için tıklayınız.