Kategoriler
Proje Haberleri

Başakşehir Şehir Hastanesi 2.etap için geri sayım

Başakşehir Şehir Hastanesi çalışmalarına başlandığı günden bu yana çok konuşulan bir proje olmayı sürdürüyor. Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanının kullanıldığı hastane bölgesinde, ilk etap dün itibariyle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Avrupa’nın en büyük yoğun bakım kapasitesine sahip hastanelerden biri” olarak yorumlanan hastanede, açılan ilk etap 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip. Cumhurbaşkanı’nın yoğun koronavirüs tedbirleri kapsamında açılışını video konferans ile yaptığı hastanede, önemli açıklamalarda bulundu.

Başakşehir Şehir Hastanesi ile İstanbul’a kazandırılan yeni yapı, tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Kamu ve özel işbirliği neticesinde hayata geçirilen proje kapsamında, toplamda 10 şehir hastanesi hizmete alındı. İnşası devam eden 8 diğer şehir hastane projesinde ise birinci etabı bu yıl içerisinde, ancak diğer etapların önümüzdeki yıl itibariyle hizmete geçmesi planlanmaktadır. Cumhurbaşkanı tarafından bizzat yapılan açıklama da 190 milyar liraya ulaşan sağlık harcamalarında, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ikinci etap çalışmalarına devam edildiği bilgisi verildi. 2.Etap için ise hizmet tarihi ise Mayıs 20 olarak belirlenmiştir.

Başakşehir Şehir Hastanesi rüyadır, hayaldir

Videolu konferans sırasında duygularını açıkça dile getiren Cumhurbaşkanı, “uluslararası kuruluşların sorun yaşadığı dönemde Türkiye ayakta kalmanın gururunu yaşamaktadır,” sözlerinin üzerinde durdu. Cumhurbaşkanı tarafından devam edilen açıklamada, şehir hastanelerinin kendisine ait bir rüya ve hayal olduğu ifadesine yer verdi. Bu yüzden bizzat-i önem verdiği projede, hayali gerçekleşmektedir. Salgın süreci boyunca Türkiye’de sağlık altyapısı güçlendirilmiş ve ücretsiz hizmet vermesi önemli hale gelmiştir. Ayrıca “Türkiye içerisinde tamamen ücretsiz olan pek çok teşhis ve tedavide batı ülkelerinde yaşayanlar yüklü borçlar altında ezilmekte. Diğer ülkelerde sağlık hizmeti için ciddi paralar harcayan hastalar varken, Türkiye’de aynı sağlık hizmetleri ücretsiz gerçekleştiriliyor. Diğer ülkelere bakıldığında şehir hastanelerinin standartlarına erişmesi ancak belirli bir ücret karşılığında mümkündür” sözleriyle projenin önemine dikkat çekti.

Şehir Hastanesi’nin özellikleri

Başakşehir Şehir Hastanesi yaklaşık olarak 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı üzerinde gerçekleştiren bir projedir. 2 bin 682 yatak kapasitesi ile dikkat çeken projede, yataklar bloklar üzerinden ayırılmıştır. Bunlar Şehir hastanesi bölümünde 469 adet, Kalp ve Damar Hastalıkları bölümünde 372 adet, Ortopedi ve Nöroloji 311 adet, Çocuk Hastanesi bölümünde 521 adet, Kadın Doğum bölümünde 359 adet yatak olarak dikkat çekiyor. Ayrıca bir diğer bölümler içerisinde yer alan Onkoloji, 367 adet yatağa sahiptir. Psikiyatri ve Fizik Tedavi alanına geldiğimizde ise 128 yatak ve 200 adet yatak bulundurulmaktadır.

İlk etabının 20 Nisan 2020 tarihinde açılan hastanede, çevredeki yolların büyük bir kısmı tamamlandı. Hastaneye ulaşım için İETT otobüsleri rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca İETT’nin resmi web sitesinde otobüs saatleri yer almaktadır.