Kategoriler
Ekonomi Gündem

Berberleri denetleyen doktorda koronavirüs çıktı!

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde berberleri denetleyen doktorun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi, pozitif çıktı.

11 Mayıs’ta hizmet vermeye yeniden başlayan berberleri denetleyen ekipteki bir doktorun testi pozitif çıktı. Ardından 50 berber ve çalışanları, 14 gün olmak üzere karantina altına alındı.

Bunanla birlikte Tavşanlı İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, filyasyon çalışmalarını başlattı. Çalışmada, doktorun, 50 berberin dükkânını denetlediği belirlendi. Ardından İlçenin hıfzıssıhha kurulu, söz konusu berberlerin ve çalışanlarının karantinaya alınmasını kararlaştırdı.

Oda Başkanı da karantinada

Tavşanlı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Onur Düvenli de karantinaya alındı. Kovid-19 hastalığı tespit edilen doktor ise Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin pandemi servisinde tedavi görüyor.

Daha önce Uşak’taki 26, Malatya’daki 3 berberin koronavirüs hastalığına yakalandığı, belirtilmişti. Malatya İl Sağlık Müdür Recep Bentli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kovid-19 testi pozitif çıkan kişilerin iş yerlerinin kapatıldığını belirtmişti.

Kocaeli’de 125 kişi karantinada!

Öte yandan Kocaeli’de bir berbere yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve ardından 125 kişinin karantinaya alındığı iddia edildi.

Enkocaeli.com’un haberine göre Başiskele ilçesindeki Kullar Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir berberin testi, pozitif çıktı. Dört gün içinde berbere giden tüm müşterilere ulaşıldı. Ardından 125 kişi, tedbir amacıyla karantinaya alındı.

Enkocaeli.com’un haberine göre; Kullar’daki birçok berberin açılmayacağına yönelik karar alındığı belirtildi.

Salgın, Amazon’daki bir kabileyi daha vurdu

Yeni tip koronavirüs salgını, Amazon Ormanları’nda izole hâlde yaşayan bir kabilede daha görüldü.

Yanomami kabilesinin ardından Waorani kabilesindeki 17 yaşındaki hamile bir kişide, hastalık tespit edildi. Hasta, Ekvador’un başkenti Kito’daki Nueva Aurora Luz Elena Arismendi Gíneco Kadın Doğum Hastanesine kaldırıldı.