Kategoriler
Koronavirüs Sağlık

Beşiktaş JK’den 4 kişi Kovid-19’a yakalandı… Yakalananların ardı arkası kesilmiyor

Beşiktaş Jimnastik Kulübünden 3 futbolcu ve 1 personel virüse yakalandı. Beşiktaş JK tarafından yapılan açıklamaya göre protokoller gereğince bulaş olan 4 kişinin takip, izolasyon ve tedavi süreci hemen başlatıldı.

BJK tarafından yapılan açıklamada “Futbol Takımımıza, bugün BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde uygulanan rutin Covid-19 PCR testi neticesinde, üç futbolcumuz ile bir personelimizde pozitif bulguya rastlanmıştır. Pozitif bulguya rastlanan futbolcularımız ile personelimizin; takip, izolasyon ve tedavi sürecine ilgili protokoller gereği derhal başlanmıştır.”

Virüse yakalananların ardı arası kesilmiyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Kayalar, 6 Kasım’da, sosyal medya üzerinden, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Kayalar, “Covid 19 testimin pozitif çıktığını öğrendim. Tedavime hemen başlandı. Tedbir amaçlı gözlem altında tutuyorlar. Genel sağlık durumum iyi, ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi çok seviyorum. Sağlığınıza dikkat edin.” sözlerini dile getirdi.

Aynı gün, bir bulaş haberi daha Sakarya’dan geldi. AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, sosyal medya üzerinden “Dün kontrol amaçlı yaptırdığım Covid-19 testim pozitif çıktı. Bir süre evde istirahat edeceğim. Arayıp soran, mesaj atan, iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum. Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına uyma konusunda titizlik göstermenizi istirham ediyorum.” sözlerini kaydetti.

Atabek’in açıklamasından bir gün sonra, iki haber de Kocaeli’den geldi. Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve Kartepe AKP İlçe Başkanı Sadık Yılmaz’a virüsün bulaştığı öğrenildi. Belediye Başkanı Turan “Değerli hemşehrilerim, son yaptırmış olduğum Covid-19 testim pozitif çıktı. Ancak sağlık durumumun gayet iyi ve tedavime evde devam edeceğim. Çok şükür aile fertlerimizde başka pozitif vaka yok. En kısa süre içerisinde iyileşerek yeniden görevimizin başına geçmeyi” ifadelerini kullandı.

Muhittin Böcek yoğun bakımdan çıkarıldı

Öte yandan bugün, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak normal odaya alındığı kaydedildi.