Kategoriler
Gündem

Betonarme ev yapana 70 bin TL yardım!

2022 yılı barınma yardımı için yapılacak olan yardımlar güncellendi. Halen oturduğu ancak oturulamayacak kadar eski, bakımsız ve sağlıksız olan konutlarda ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlar, meskenlerinin bakım-onarımı yardım alabilmektedir. Ayrıca betonarme konut yapım yardımı, prefabrik konut yapımı için de yarım yapılmaktadır. bunların dışında afet kapsamında ev eşyası alımı için de ayni veya nakdi yardım yapılmaktadır. Peki bu yardımlar ne kadar oldu? Yardımlardan kimler yararlanabilir? Tüm bu soruların cevaplarına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Betonarme ev yapana 70 bin TL

Barınma yardımı T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım programı kapsamında verilmektedir. Yardımlar ihtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş şartlara uymak kaydı ile verilmektedir. Bu kapsamda konut onarımı için yapılacak olan en fazla yardım 25.000.-TL olarak belirlenmiştir. Prefabrik konut yapımı için yapılacak olan yardım en fazla 40.000.-TL olarak belirlenmiştir. Betonarme konut yapımı için yapılacak olan yardım ise en fazla 70.000 TL olarak belirlenmiştir.

Yardımlardan kimler yararlanabilir?

Yapılacak olan bu yardımlar için hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.417,80-TL) olması gerekmektedir. Ayrıca yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birininde olması gerekmektedir. Bunun dışında aynı zamanda onarımı yapılacak konutun  veya  konut yapılacak olan arsanın tam hisseli olması, başka hissedarın olmaması gerekmektedir.

Ödemeler ne zaman yapılmaktadır? 

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize edilen bu yardım organizasyonunda ödemeler nasıl yapılmaktadır? Sosyal yardımların ödeme zamanı ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenmektedir.

Ayrıca proje haberleri için tıklayınız…