Kategoriler
Dekorasyon

BIM ile yapıların planlama, inşaat ve işletme aşamaları dijitalleşiyor

Knauf, 90 ülkede 250’den fazla imalat tesisi ile alçı bazlı yapı malzemelerinde geniş çözümler sunmaktadır. Ayrıca sektörün gereksinimlerine isteklerin çok ötesinde cevap vermeye devam etmektedir. Firma, ürün kataloğuna ilave ettiği BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) sayesinde sektörün dijital dönüşümüne de öncülük etmektedir. BIM sayesinde yapıların planlama, inşaat ve işletme aşamaları dijitalleşiyor. Aynı zamanda yapım giderlerinden zamana kadar pek çok alanda da tasarruf sağlamaktadır.

Knauf Şirketi, katma değer sağlayan çözüm ve hizmetleriyle yapı uzmanlarının çözüm ortağı olmaktadır. Şimdi bu teknolojiyle de yapı sektöründe dijitalleşmeyi geliştirmektedir. Söz konusu teknoloji, sektöre özel olarak geliştirilen yazılımlarla projelerinin bütün süreçlerinde önemli bir yer edinmiştir. Aynı zamanda uzun zamandır sözleşmelere dahil edilmiştir. Ayrıca dijital bağlantıları uçtan uca içeren anlayışıyla sektörü, hızla gelişen teknolojinin temeline işlemektedir. Böylelikle bu teknolojiyle sektör, yağım giderlerinden zamanda kadar birçok alanda tasarruf sağlamaktadır.

Meydana gelebilecek problemleri önlüyor

Knauf Türkiye Teknik Satış ve Danışmanlık Yöneticisi Bartu Gökçora, müşterilerden aldıkları dönüşlerle sistemlerini devamlı geliştirdiklerini ve yeni ürünlerini kataloglarına eklediklerini ifade etmiştir. Ayrıca “ Knauf Almanyayla olan ulusal ortaklığımızla başladığımız global BIM projemizle uzun zamandır müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Artan dijitalleşme ve projelere sağladığı fırsatlarında etkisiyle bu teknoloji, günümüzde tasarım ve yapım sözleşmelerine dahil ediliyor. Bu durum, özellikle büyük ölçekli proje geliştiren şirketlerin yapı bilgi modellemesine geçişini hızlandırdı. Knauf olarak, yapı bilgi modellemesine geçiş yapan şirketlerin alışma süreçlerine yardımcı olmak amacıyla kuru yapı iş kalemlerini tanımlarken onlara destek verecek BIM modelleri sunuyoruz. Yapı modellemesi maliyetten ve zamandan tasarrufa da olanak sağlamaktadır. Ayrıca firmaların tasarım aşamalarına operasyonel çerçevede değer katıyoruz. Dijitali yapı sektörünün merkezine koyan BIM teknolojimiz ayrıca projeleri hızlandırırken uygulama esnasında oluşabilecek problemlerin de önüne geçmektedir.”

BIM teknolojisi ölçülebilir bir performansa olanak tanımaktadır

“BIM teknolojinin metodolojik anlayışı; yapıların bütün bileşenlerinin geometrik ölçülerinin yanında zaman verileri, maliyet tahminleri, enerji alımı, aydınlatma, yangından korunma ve tesis yönetimiyle alakalı verilerin 3 boyutlu modellerine dayanmaktadır” diye ifade eden Gökçora, sözlerine şunları da ekledi: “Kullanıcılar, yapı bilgi modellemesi nesnelerine Doküman Merkezi’mizden erilebiliyor. Kullanıcılara bu mecradan yapı bilgi modellemesi nesnelerini indirebilme fırsatı veriyoruz. Yine sistemi meydana getiren ürün ve aksesuarların teknik belgelerini de inceleyebiliyorlar. Aynı zamanda mimarlar sistemin projenin verimine nasıl bir katkı sağladığını da görebiliyorlar. Böylece BIM teknolojisi ölçülebilir bir performansa olanak tanımaktadır.”

BIM inşaat sektörünün vazgeçilmez bir parçası oldu

“Aktif olarak firmaların isteklerini, BIM ile olan ilişkilerini ve taleplerini yakından takip ediyoruz” diye söyleyen Gökçora, “Müşterilerimizle teknoloji kullanımları hakkında daha ayrıntılı bilgiler alarak kendi nesnelerimizi büyütmeye karşı çalışmalar yürütmekteyiz. Yapı bilgi modellemesinin daha da gelişerek inşaat sektörünün vazgeçilmez bir parçası haline geleceğine inanmaktayız.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…