Kategoriler
Dünya Gündem Koronavirüs Sağlık SonDakika

Bir kişi daha yoğun bakıma alındı! Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta son durum

Kuzey Kıbrıs‘ta 11 kişiye, Güney Kıbrıs‘ta ise 8 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Adanın her iki kısımından da yeni ölüm bildirilmedi. Ancak KKTC‘deki yoğun bakıma alınan hasta sayısı, dikkat çekti.

Uzun aradan sonra Kovid-19 hastalığı nedeniyle dün, bir kişinin yoğun bakım ünitesine alındığı bilgisi paylaşıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta sayısı, dün iki oldu. Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde üç gün önce 14, iki gün önce 21; dün ise 2 bin 408 teste karşılık 11 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu.

Yeni tespit edilen hastaların ikisi, yurt dışından geldi. Test sonucunun pozitif çıktığı kişilerden beşi, karantinadan. Yeni hastaların dördü ise yerel vakalar arasından değerlendirildi. Dün, 13 kişi daha taburcu edildi. Üç gün önceki taburcu sayısı 4’tü. İki gün önce iyileştikten sonra taburcu edildiği bildirilen kişi sayısı ise 8.

KKTC’de pozitif tanı sayısı: 639

Kuzey Kıbrıs’ta 148 bin 839 testten 639’unun sonucu pozitif oldu. Mayıs, haziran, temmuz, ağustos aylarıyla eylül ayının 16’sına kadar yeni ölümün bildirilmediği ülkeden dün de koronavirüs hastalığından kaynaklanan vefat haberi gelmedi.

Öte yandan uzun aradan sonra iki gün önce ve dün, birer kişi yoğun bakım ünitesine alındı. Yoğun bakım ünitesinde Kovid-19 tedavisi gören hasta sayısı iki oldu.

Aktif hasta sayısı: 277

KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan tabloya göre ülkedeki mevcut koronavirüs hastası sayısı 277. Bu kişilerin 67’si pandemi merkezinde tedavi ediliyor. Kalan 208’i de pandemi otellerinde takip ediliyor.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde salgın nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı dört. İyileşip taburcu edilen kişi sayısı ise 356.

Güney Kıbrıs’taki hasta sayısı: 1.548

Dün, Güney Kıbrıs‘ta 2 bin 449 teste karşılık sekiz kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Ülkede Kovid-19 salgınına yakalanan kişi sayısı ise bin 548 kişiye çıktı. Yeni ölümün bildirilmediği Kıbrıs Cumhuriyeti‘ndeki yeni hastaların beşi temaslı taraması sonucunda tespit edildi.

Yeni hastaların biri ise göç merkezinden geldi.

Taşınmaz Haber