Kategoriler
Ekonomi Gündem

Birleşik Krallık ve AB ekonomileri virüsten etkilenebilir

Avro bölgesi ve Birleşik Krallık‘ın ekonomik büyümesinin, yeni tip koronavirüsünden olumsuz olarak etkilenebilir.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global söz konusu bölgelerde ekonomik büyümenin salgın nedeniyle, bu yıl içerisinde, yüzde 0.1 ile yüzde 0.2 civarında negatif olarak etkilenebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Şirket; Çin başta olmak üzere Asya ülkelerinin ekonomisinde meydana gelen olumsuz gelişmelerin küresel ekonomiye de yansıyacağını dolayısıyla avro bölgesi ve Büyük Britanya da bu gidişattan etkileneceğini bildirdi.

Koronavirüs martta zirveye ulaşacak

Vuhan koronavirüs salgınının mart ayında zirveye ulaşacağının altını çizen Derecelendirme Kuruluşu, iş kollarının bazılarında ve ihracatta yaşanacak düşüşleri baz alarak; küresel ekonomilerindeki olumsuz gidişatta avro bölgesine ve Birleşik Krallık‘ın ekonomisine ait verilerinin yılın ilk çeyrek döneminde negatif yönlü etkilenebileceğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Kovid-19 salgınının meydana getireceği zararların boyutlarını öngörmenin şimdilik erken olduğunu belirterek endüstriyel sektörlerin bazılarında salgın nedeniyle iş iptallerinin olmayacağını bunun yerine yalnızca erteleme kararlarının olacağını kaydetti.

Virüs Japonya’da da can aldı

Japonya’da koronavirüs salgını nedeniyle ilk kez ölüm görüldü. AA’nın Kyodo ajansından aktardığı bilgilere göre Japonya Sağlık Bakanı Kato Katsunobu, ülkede yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk can kaybının yaşandığını açıkladı.

Yaşamını yitiren kişinin şubat ayından bu yana tedavisi süren ve 80’li yaşlarda bir kadın olduğu belirtildi. Kadının Vuhan koronavirüsü taşıdığı, yaşamını yitirdikten sonra kesinleştiği bildirildi.

Salgına yakalananların sayısı 60 bin 400’ü geçti

Kaynaklarda yer alan bilgilere göre, 2019-nCoV salgınından dolayı şu ana kadar bin 371 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin Çin’in ana karasından bin 368 kişi, Filipinler, Japonya ve Hong Kong Özel İdare Bölgesi’nden birer kişi yaşamını yitirdi.

Anadolu Ajansı’nın paylaştığı verilere göre coronavirüs salgınına yakalananların sayısı 60 bin 400’ü geçti.