Kategoriler
Emlak Haberleri

Çekmeköy bölgesindeki konutlar gayrimenkulde ilgi odağı oldu

Çekmeköy konutları gayrimenkulde ilgi odağı oldu. Yeni metro hattı projeleri yatırımcıların oldukça ilgisini çekiyor. Bu da bölgede kiraların 2-10 bin TL arasında olmasını sağlamaktadır. Konutların satış fiyatları ise 700 bin ile 4 milyon arasında değişmektedir. Eva Gayrimenkul Lisanslı Değerleme Uzmanı Rıdvan Doğan’ın konu ile ilgili görüşleri ve daha fazlasını haberin devamında bulabilirsiniz.

Taşdelen ve Alemdağ mahalleleri çevresi ilgi görüyor

Çekmeköy konutları ulaşım olanakları fazla olmasından dolayı son dönemlerde oldukça ilgi çekiyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rıdvan Doğan şu sözleri kullandı. “Çekmeköy’de satış hızı yaklaşık 0-3 ay. Bu veriler ışığında aylık bin, yıllık ise ortalama 10 bin konut satışa sunuluyor. Yaklaşık 1 yıl önceye kıyasla değerlerde %100 oranında ve üzerinde artış söz konusu. Bu durumu fırsat bilip gerçekçi olmayan değerler ile ilana çıkan dairelerin satışları uzun sürmektedir. Piyasa değerine yakın değerler ile çıkan ilanların  süreleri ise ortalama 1 ay civarındadır. 1+1 dairelerin fiyatları konum, proje, site özelliklerine göre satılık 700 bin TL ile 4 milyon TL, kiralar ise 2 bin –10 bin TL aralığında değişiyor. Marka ve site içi dairelerin ortalama satış değerleri 1 milyon TL, kiralık değerleri ise 4 bin TL civarında.”

Çekmeköy konutları içinde Alemdağ ve Taşdelen mahalleleri daha fazla ön plana çıkmış durumda. Konu hakkında Rıdvan Doğan sözlerine şöyle devam etti. “Çekmeköy’ü 2 ayrı kısımda incelediğimizde, merkez ve çevre mahallelerde sıfır konut satışı %10 civarında. Ancak Taşdelen – Alemdağ Bölge Mahallelerinde bu oran %30-40’a çıkıyor. İlçe ortalaması yaklaşık %20-30 seviyelerindedir. Gelecek yıl Merkez Mahallesi ve çevresindeki yeni arz ile oranında artacağı öngörülmekte.”

Çekmeköy Konutları kiraları

Bölgede fiyatlardaki aralığın genişliği dikkat çekmektedir. Bunun nedeni dairelerin farklı özelliklerinin olmasıdır. Bölgede hem mahalle arasında apartman daireleri hem de site özelliği bulunan lüks daireler bulunmaktadır. Dolayısı ile fiyatlar arasında çok fark oluşmaktadır.

Çekmeköy konutları 2 oda 1 salon dairelerin satışları 800 bin ile 8 milyon arasında değişmektedir. Ayrıca kiralar da 4 bin ile 15 bin arasında değişmektedir. Buna ek olarak 3+1 dairelerin satış fiyatları 1 milyon ile 15 milyon arasında değişmektedir. Ayrıca kiralar ise 4 bin ile 35 bin arasında değişmektedir.

Sözlerinde konut ilanlarına da değinen Rıdvan Doğan konu hakkında şu ifadeleri kullandı. “Satış ilanlarında daha çok ulaşım, Metro istasyonlarına yakınlık, yeni inşa edilmiş olması, masraf gerektirmemesi varsa site içerisindeki imkanlar oluyor. Ayrıca yasal sorunlarının bulunmaması, krediye uygun olması, iskanlı olması ilanlarda özellikle belirtiliyor. ”

Diğer emlak haberlerine göz atmak için tıklayınız