Kategoriler
Güncel

Çin ile İzmit arasındaki demiryolu hattında mesafe azalıyor

Çin ile İzmit arasında nakliye mesafesinin 10 güne düşmesi için çalışmalar devam ediyor. Demir İpek Yolu olarak isimlendirilen Orta Koridor üzerinden Çin’e ulaşım sağlayacak olan 1056 metrelik 5.Blok Tren Türkiye’ye ulaşım sağladı.

Çin ile İzmit arasında mesafe kısalıyor

Bakü – Tiflis – Kars (BTK) Demiryolu Hattı’nı oluşturan Demir İpek Yolu, Çin’den yola çıkan 1056 metrelik 5. Blok Treni Türkiye’ye ulaştırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının işbirliği içerisine girdiği süreçte, Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Konsorsiyumu üyeleri Azerbaycan ADY Container, Kazakistan KTZ Express, Gürcistan GR Logistics ve Türkiye Pacific Eurasia Logistics şirketleri öne çıktı. Yapılan çalışmaların ardından Çin’den Türkiye’ye doğru yola çıkan 5.Tren 1 Ağustos 2020 tarihinde saat 9:00’da İzmit’in Kars Demiryolu Hattı’nı kullandı. Türkiye’de bu yolu kullanan en uzun tren olarak bildirilen 5.Tren 1.056 metre uzunluğuna sahiptir.

Bakü – Tiflis- Kars Demiryolu Hattı üzerinde kullanım sağlayan ithalat treni elektronik ve maske gibi tıbbi malzemeleri taşıyor. Aynı zamanda trende Almanya ve İtalya varışlı 4 adet konteyner yer almakta.

Trenin toplam ağırlığı 1.992 tona yaklaşırken, 1.056 metre uzunluğunda bulunması, Bakü Tiflis Kars Demiryolu Hattı’nda seyir gösteren en uzun ithalat treni olarak kayıtlara geçmesine neden oldu. 50’şer adet olmak üzere 40 feet konteynerden oluştuğu bilinen altıncı ve yedinci blok konteyner trenleri ise Gürcistan ve Kazakistan üzerinden Türkiye’ye doğru yolculuğa başladı.

Seferlerin 10 günde bitmesi planlanıyor

Bakü-Tiflis-Kars ve “Orta Koridor” adı verilen bölge üzerinden seyir halini sürdüren trenlerin, ortalama 10 gün içerisinde seferlerini tamamlanması hedefleniyor. Haftada iki kez olmak üzere yılda 100 blok tren olacak şekilde, yıl itibari ile yıllık 200 blok trenin işletilmesi sağlanacak. Çin’in Rusya üzerinden gerçekleştirmiş olduğu Avrupa istikametindeki seyir durumu, demiryolu yük taşımacılığında yüzde 30’un Orta Koridor’a kaydırılması bekleniyor. Bu sayede kuzey hat olarak bilinen Çin – Rusya – Belarus üzerinden Avrupa’ya gerçekleştirilen yılda 5 bin 500 trenin taşımacılık işlemi ilk etapta yılda bin daha sonra bin 500 seferin üzerinde Türkiye’ye aktarılacak.

Gümrük işlemlerinde 15 dakikalık kısa süre

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan bilgiye göre, BTK ve Orta Koridor’un ticarette aktif bir trans yolu olması adına uluslararası çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü ile koordineli yürütülen işlemlerin, gümrük işlemlerini tren başına 10 ila 15 dakika arasına düşürdüğüne dikkat çekilmiştir. Ayrıca BTK demiryolu hattı üzerinde gerçekleştirilen taşımacılık işlemlerinde, Türkiye’nin güzargah ülkeler ile anlaşmaya gitmesi ve piyasa koşullarına uygun ortak tarife belirlemesi planlanıyor.

Tren Avrupa’ya doğru yola çıkacak

Daha önce 12 gün içerisinde tamamlanan tren geçişlerinin, 10 gün içerisinde tamamlanması yeni rekor olarak duyuruldu. 5. Trenin yolculuğunu tamamlamasının ardından Çin’den yola çıkacak olan 6.Tren ise Marmaray’dan geçiş sağlayarak, İstanbul Halkalı üzerinden Avrupa’ya ulaşacaktır.

Güncel haberlere göz atmak için tıklayınız.