Kategoriler
Proje Haberleri

Dekar Yapı, 15. Yılını 4 yeni proje ile taçlandırıyor

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş., çevre dostu bahçeli konutlar üretme vizyonuyla çıktığı yolda 15 yılı geride bıraktı. Şirket bu vesileyle, 2023 yılında 2 milyar 900 milyon TL’lik yatırımla 4 yeni proje hayata geçirmeyi planlıyor. Söz konusu projeler ise Dekar Uskumruköy, Dekar Şehirbahçe, Dekar Zekeriyaköy ve Dekar Kemerburgaz olmaktadır. Üstelik şirket, Dekar Uskumruköy ve Dekar Şehirbahçe projelerinin satışına başlamıştır. Diğer iki projesini ise yılın son çeyreğinde satışa sunmayı planlamaktadır.

“Projelerimizi Doğaya Göre Şekillendiriyoruz”

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, basın toplantısında konuşma yapmıştır. Kuzu, yaptığı açıklamada Dekar Yapı’nın çalışmaları ve gelecek hedefleri ile gayrimenkul sektörü hakkında bilgi vermiştir. Salih Kuzu, kurulduğu günden beri geçen 15 yıllık bir süreçte geliştirdikleri 8 proje ile 2.000 üstünde bahçeli konut üreterek bulundukları bölgelerde yaşam standartlarının en iyi düzeye gelmesi için gayret gösterdiklerini aktarmıştır. Ayrıca Kuzu; “Gayrimenkul geliştirme alanındaki uzmanlığımızla 15 seneyi geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Sektöre farklılık getiren inovatif ve özgün binalar inşa ederek, bahçeli konut alanında Türkiye’nin öncü gayrimenkul geliştirme şirketiyiz.

Kurulduğumuz günden beri az katlı bahçeli konutlar üretmeyi misyon haline getirdik. Az katlı bahçeli bir yaşamın en tercih edilen yaşam biçimi olduğuna inanan bir şirketiz. Üstelik, ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli konut sahibi olmak isteyen ailelerimize uygun evler inşa ediyoruz. Projelerimizde bahçeli bir hayatın dışında birbirinden farklı olanaklar sağlayan sunan sosyal bir yaşam da yaratıyoruz. Biz, doğanın dokusunu koruyarak projeler geliştiriyoruz. Ayrıca projeye göre araziyi değil, araziye ve koşullara göre projelerimizi şekillendiriyoruz.” ifadelerini kullanmıştır.

“Hem özel sektör tarafında hem de kamu sektöründe arz düşüşe geçti”

Başkan Kuzu, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmede bulunmuştur. Kuzu; “Konut sektöründe arz son birkaç senedir yavaşlama söz konusudur. Bunun en büyük nedeni ise maliyetlerdeki ciddi artış ile arsa geliştirme konusundaki güçlükler olmaktadır. Şu anda genel olarak incelendiğinde hem özel sektör tarafında hem de kamu sektörü tarafında arzın düştüğünü görüyoruz. Özellikle artan maliyetler nedeniyle gayrimenkul geliştiricileri yeni proje geliştirmede güçlük yaşıyor.” açıklamasında bulunmuştur. Salih Kuzu, pandemi sürecinde uyguladıkları şirket politikalarıyla çok fazla etkilenmeden kapattıklarını bildirmiştir.

Ayrıca Kuzu; “Pandemi koşulları ve ekonomik konjonktürden kaynaklı inşaat maliyetlerindeki artış, özellikle daha önce satmış olduğumuz konutların yapımında bizi olumsuz etkiledi. Ancak daha sonra benimsediğimiz üretime paralel satış politikasıyla piyasa şartlarına uygun biçimde çalışmalarımıza devam etme imkanı bulduk. Salgın süreci, özellikle bahçeli konuta olan ilginin artış göstermesinde çok etkili oldu. İnsanlar uzun süre evde kaldıkça yaşadıkları mekânların hayatlarında ne kadar önemli olduğunu fark ettiler. Yaşanan pandemi döneminde insanlar en büyük ihtiyacın temiz havanın tadını çıkartabilecekleri özel alanlar olduğunu tecrübe ettiler. Aslında, Dekar Yapı olarak yıllardır benimsediğimiz söylemimizi birebir test etmiş oldular. Bununla beraber bahçeli ev üretme konusundaki uzmanlığımızla, geride kalan bu 2 yıllık dönemi yeni projeler geliştirerek verimli bir şekilde geçirdiğimizi söyleyebilirim.” dedi.

“Projenin Ekim 2022’de tamamlanması ve teslim edilmesi planlanıyor”

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. Projeler Koordinatörü Orçun Oğlakcıoğlu, mevcut projelerle ilgili son durumu aktarmıştır. Orçun Oğlakçıoğlu; “Özellikle bütün dünya olarak deneyimlediğimiz pandeminin ardından; doğayla iç içe, az katlı yaşamın ne kadar önemli olduğunu fark ettik. Bunun sonucunda insanlar projelerimize çok yoğun bir ilgi gösteriyor. Asmalı Bahçe Şehir projesindeki 499 konutun tamamının teslimlerini tamamladık. Üstelik İstanbul’un en yeşil bölgelerinden biri olan Çekmeköy-Ömerli’de inşa edilen Dekar Kıyıbahçe projesinde ise ilk 5 etapta teslimler, 6’ncı etapta ise satışlar tamamlanmıştır. Son etap olan 7. etapta da sınırlı sayıda kalan bahçeli konutların satışları devam etmektedir. Projenin tamamının ise Ekim 2022’de tamamlanması ve teslim edilmesi planlanmaktadır. Bizim için evleri en kısa sürede inşa etmek ve tam zamanında teslim etmek çok önemlidir. Teslim sürelerimizi genellikle projenin başında belirliyoruz. Ayrıca bu süreye sadık kalarak söz verdiğimiz zaman içerisinde projelerimizi teslim etmeye özen gösteriyoruz.” açıklamasında bulunmuştur.

Doğa İçerisinde, Sosyal İmkânlarla Çevrili 4 Yeni Proje

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. Satış ve Pazarlama Koordinatörü Gülin Kuzu Fellows, yeni projeler hakkında bilgilendirmeler yapmıştır. Gülin Kuzu Fellows, “2023’te 2 milyar 900 milyon TL’lik yatırım ile 4 yeni projemizi hayata geçireceğiz. Dekar Uskumruköy ve Dekar Şehirbahçe projelerinde satışları başlamıştır. Ayrıca diğer iki projeyi yılın son çeyreğinde satışa sunmayı hedefliyoruz. Satışa sunduğumuz Dekar Uskumruköy, toplam 450 milyon TL yatırımla 25.800 metrekarelik bir arazi üzerinde inşa edilmektedir. Proje kapsamında 27 blok ve 63 adet bahçeli konut yer almaktadır. Dairelerin 2 artı 1’den 4 artı 1’e kadar farklı bahçeli ev seçenekleri mevcuttur. Üstelik projede zengin sosyal donatı alanları da yer almaktadır.

Proje, Sarıyer-Uskumruköy’de doğa ile içi içe konumu itibarıyla çok değerli bir lokasyonda yükselmektedir. Toplam 1 milyar 750 milyon TL yatırımla geliştirdiğimiz Dekar Şehirbahçe’de ise 41.000 metrekarelik bir arazi üzerinde inşa edilmektedir. Proje kapsamında 51 blok ve 2 artı 1’den 4 artı 1’e kadar farklı büyüklükte 181 bahçeli ev bulunmaktadır. İstanbul Bahçeşehir’de Dekar olarak hayata geçirdiğimiz bu 7. projemiz de, Bahçeşehir’in en sakin bölgesinde yaşama fırsatı sunmaktadır. Üstelik tamamen bahçeli evlerle dolu bir lokasyonda, ev sahiplerine huzurlu bir yaşam bekliyor.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…