Kategoriler
Toki Haberleri

Depremzedeler için kentsel dönüşüm başlatıldı

Depremzedeler için başlatılan çalışamalar, Abdullahpaşa Mahallesi’ni yeniden eski görünümüne kavuşacak. Elâzığ İlinde, 6.8 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrası yerle bir olan, 40 bin nüfuslu mahalle için yenileme çalışmaları adına kollar sıvandı. 24 Ocak tarihinde meydana gelen büyük depremin, “Hayalet Mahalle” olarak anılmasına yol açan mahalleyi yerle bir ettiği görülüyor. TOKİ tarafından yapılan kentsel dönüşüm projelerinde, Elazığ İlinin, Abdullahpaşa Mahallesi’nde başlatılan çalışmalar birçok kişiyi yeniden evi ile buluşturacak.

Depremzedeler yeniden ev rahatlığına erişecek

Depremzedeler yeniden ev sahibi olabilsin diye kentsel dönüşüm projelerine hız kazandırılıyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bir bölümü riskli ilan edilen Abdullahpaşa Mahallesi için, TOKİ inşaat çalışmalarını başlattı. 4 etap halinde planlanan yeni konutların toplamda 2 bin 223 adet olması bekleniyor. Ayrıca yine Elazığ İlçesi’nde, Elazığ Belediyesi tarafından risk dışı alanlarda 2 bin konutun inşa edileceği duyuruldu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı çalışmaları başlattı

Depremden sonra çıkarılan Cumhurbaşkanı kararnamesi ile riskli bölge ilan edilen Abdullahpaşa Mahallesi’nde saha içi çalışmalara hız verildi. Birinci ve ikinci etap olarak ihalelerini yapan TOKİ, kentsel dönüşüm projesini üstleniyor. Birinci etapta 141 adet konut inşaatı ile birlikte altyapı ve çevre düzenlemesinin yapılmasına karar verildi. İkinci etap çalışmaları ise, 2020 yılının kasım ayı içerisinde başlaması hedef haline getirilmiştir. Bu etap için toplamda 977 adet konut ile 100 dükkan inşa edilecek. Çalışmaların biran evvel başlaması adına şantiye kurmaya devam eden TOKİ, risk bölgesi ilan edilen alanda tüm çalışmaların 240 gün süreceğini bildirdi. Riskli alan içerisinde başlatılması beklenen 3. ve 4. Etap için yakın bir tarihte yeni bir ihale düzenlenecek.

Risk dışı alanlarda son durum

Riskli alanlarda çalışmaların sürdürüldüğü bilinirken, riski alan dışında kalan hasarlı 200 binanın dönüşümü ise Elazığ Belediyesi ekipleri tarafından onarılacak. Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse tarafından yapılan açıklamada, depremde yaklaşık olarak 350 binanın hasar gördüğü söylendi. Bu nedenle çalışmaların TOKİ tarafından başlatıldığı ve Elazığ Belediyesi’nin de destek sağladığı biliniyor.

Köse, mahallede bulunan depremzedelere uygun yeni yerleşim yeri için inşaatın yakın zamanda TOKİ tarafından başlatıldığını aktardı. Bu süreçte ortaya çıkarılacak toplam konut sayısı 2 bin 223 adet olarak belirtilmiştir. İnşaatın yeni başladığı saha bölgesinde birinci etap için çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. İkinci etap için de yüklenici şantiyenin kurulduğunu belirten Köse, bu bölgedeki çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını bildirdi.

  • Diğer kentsel dönüşüm projelerine göz atmak için tıklayınız.