Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar, euro ve sterlin ne kadar? 4 Şubat döviz kurları

Dün 6,6110 lira ile 6,6354 lira arasında dalgalanan avro kuru, 3 Şubat’taki kapanışta 6.6199 liradan işlem gördü. Dolar/TL paritesi ise dün  5,9766 seviyesi ile 5,9867 seviyesi arasında dalgalandı. Gedik Forex‘in notuna göre dün oldukça dar bir bantta izleyen dolar kuru, günü yüzde 0,01 oranındaki değer kazancıyla 5.9853 liradan kapattı. 

Geçtiğimiz cuma günü Brexit’in resmî olarak kabul edilmesinin ardından ticaret görüşmeleri kurallarına ilişkin taslağın açıklanmasından sonra uzmanlar, sterlinde düşüş görüldüğünü açıklamıştı. Önceki kapanışında 7.7778 liradan işlem gören İngiliz sterlini, sabah saat 10.30’da 7,7494 liraya kadar indi. Ardından 7,75 lira civarına çıktı. 

Dolar/TL’de 5,98 seviyesi ile 5,97 seviyesi destek, 5,98 seviyesi ile 5,99 seviyesi direnç konumları olarak takip edilirken avro kurunda 6,60 lira ile 6,61 lira destek, 6,62 lira ile 6,63 lira direnç durumunda yer alıyor. Sterlin/TL’de ise 7,73 seviyesi ile 7,71 seviyesi destek konumlarında bulunurken 7,78 seviyesi ile 7,81 seviyesi direnç noktaları olarak takip ediliyor.

Dolar kaç TL

Dolar, avro ve İngiliz sterlini ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 11.37’den itibaren döviz kurları şöyle:

Dolar 5,97 lira, avro 6,61 lira, sterlin 7,75 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasalar ne diyor?

Analistler, küresel piyasalardan gelen verilerin avro kurunun aşağı yönlü çektiğini belirtti. Uzmanlar, koronavirüsünün ve İdlib olaylarının piyasalar tarafından önem taşıdığını aktardı. Venbey Yatırım, euro kuru yorumunu yaptığı günlük notunda, “Bu hafta içi AB ekonomisine dair hem enflasyon tarafında hem de üretim tarafında önemli veriler açıklanması söz konusu.” ifadelerini kullandı.

IKON Menkul dün açıklanan TÜFE verilerinin, ABD’nin ocak ayına ilişkin ISM İmalat PMI verisinin ve yeni tip koronavirüse ilişkin endişelerin görece azalmasıyla dolar/TL paritesinin 5,97 olan desteğinin üzerinde izlemeye devam ettiğini bildirdi.

Para Politika Kurulunun faiz oranlarının negatif faiz seviyesine indirmesinin lirayı bir miktar korumasız bıraktığını kaydeden Yapı Kredi Yatırım, “Yurt içi gündeminde ABD ile ilişkiler ve uygulanması beklenen yaptırımlar, jeopolitik gelişmeler ve TCMB’nin politika adımları ön planda olmaya devam ediyor. ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulama noktasında Trump’ın ‘kötünün iyisini’ tercih edeceği beklentisi söz konusu. Bu beklenti yaptırımlara ilişkin endişeleri sınırlıyor ve konu şu an için ana gündemin dışına çıkmış durumda. Halkbank’ın temyiz başvurusunun kabul edilmesi bir miktar olumlu hava yaratabilir.” açıklamalarında bulundu.