Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 31 Ocak döviz kurları

Dolar kaç TL? Lira karşısındaki dolar ve avro kurları, dünkü kapanışın biraz üstünde izliyor. Önceki kapanışında yüzde 0,25 oranında değer kazanan dolar kuru günü, 5.9759 liradan sonlandırdı. Avro kuru önceki kapanışında 5.9759 lirayı görerek yüzde 0,54 oranında değer kaybetti. Analistler, yerel çapta Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın dünkü sunumunun ve küresel çapta yayılan virüsün doların yükselişine destek olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın enflasyon raporu sunumunda yıl sonu enflasyon hedefinin sabit tutulduğunun anlaşılmasından sonra lira varlıklar, değer kaybetti. Ayın son işlem gününde gelişmekte olan ülke para birimlerinin baskı altında kaldığını belirten ALB Forex,  İdlib’e ilişkin gündemin ve diğer jeopolitik risklerin takip edildiğini bildirdi.

Öte yandan, Vuhan koronavirüsünden kaynaklanan endişelerle beraber dolar biriminin dünya çapında değer kazandığını belirten Alan Yatırım, “Dolar endeksinin 98 seviyesinin üzerindeki konumunu sağlamlaştırması, gelişen piyasa ülkeleri para birimleri üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturuyor. Enflasyonu düşürmeye odaklı sıkı para politikası duruşunun devamına işaret etti. Murat Uysal’ın düzenlediği basın toplantısı esnasında 5.98 seviyelerine çıkan Dolar TL kuru, öğleden sonra bir miktar geri çekildi.” açıklamalarında bulundu.

Dolar kurunda  6 liranın psikolojik bir seviye olarak görüldüğünü kaydeden Alan Yatırım, dolar/TL’nin bu seviyenin üzerine hareket etmesi hâlinde alım yönlü işlemlerin hız kazanabileceğini bildirdi. Alan Yatırım, dolar/TL’nin  orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendine devam ettiğini kaydetti. Alan Yatırım bugünkü notunda, “Teknik olarak Euro, Türk Lirası karşısında orta vadeli 6.5734’deki önemli desteğini aşağı yönlü kırarken kısa vadeli yükseliş trendi devam etmektedir.” sözlerini kaydetti.

Dolar kaç TL

Dolar kaç TLAvro ve İngiliz sterlini ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre saat 12.05’ten itibaren döviz kurları şöyle:

Dolar 5,98 lira, avro 6,59 lira, sterlin 7,86 lira seviyelerinden işlem görüyor.