Kategoriler
Emlak Haberleri

Dövizin düşüşü gayrimenkulü canlandıracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın döviz getirisine Türk Lirasında kalarak erişilebilmesini sağlayacak yeni bir yolun devreye gireceğini açıklamasıyla Dolar ve Euro’da ciddi bir düşüş oldu. Bu durumun gayrimenkul piyasasına da canlılık katacağı beklenmektedir. Bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şule Alp ‘in ifadelerini haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Şule Alp : Döviz hareketleriyle fiyatlar çok yükselmişti

Dövizde yaşanan farklılık hakkında konuşan Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp şunları söyledi: “Son zamanlarda Türkiye’nin her bölgesinde gayrimenkul fiyatlarında ciddi bir yükseliş oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde bazı bölgelerde iki katına çıktı. Döviz arttıkça da yükselişler devam etti” dedi.

Dövizin yükselmesiyle inşaat maliyetlerinin de doğrudan arttığını söyleyen Alp, “İnşaat maliyetleri geçen senenin ilk 10 ayına göre ciddi bir yükseliş gösterdi. Durum böyle olunca da yeni konutlar yapılmaz oldu. Bu da fiyatları daha da arttırdı” diye ifade etti.

“Bekle ve gör” politikası yapmayacaklar

En son yapılan düzenlemeyle beraber dolarda ciddi bir düşüş oldu. Doların bu düzeylerde seyretmesi her manada ekonomi açısından sevindirici oldu. Bununla bağlantılı olarak gayrimenkul piyasası da hareketlenecektir. Zira insanlar parasını dövizde tutmak yerine gayrimenkul alacak. Bekle ve gör politikasından ayrılacaklar. Aynı zamanda inşaat maliyetleri de azalacağından dolayı yeni projeler hayata geçirilecektir. Umarım döviz alt düzeylerde seyreder ve piyasa hareketliliğini korur” dedi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…