Kategoriler
Ekonomi

Dünyaca ünlü yatırımcı Jim Rogers: Çöküşe hazır olun

Küresel çapta sağlık başta olmak üzere finansal anlamda da kriz yaratan yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını tüm dünyayı bilinmezliğe götürüyor. Ekonomide gelişmiş ülkelerin dahi karanlıkla boğuştuğu bir dönemin kapıda olduğu 2020 yılı için, ünlü yatırımcı Jim Rogers uyarıda bulundu.

Jim Rogers duyurdu: En kötüsü için hazırlanın

Henüz kötünün iyisini yaşadığımız bu dönem olduğunun vurgusunu yapan ünlü yatırımcı, piyasalardaki gelişmeleri olumsuz karşıladı. Dünya borsalarında yaşanan olumlu olumsuz gelişmelere karşı, küresel anlamda büyük bir kayba neden olacak dönemde Amerikalı yatırımcı Rogers bir konuşma yaptı.

Aynı zamanda Rogers Holdings Inc. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Amerikalı yatırımcı tüm dünyada ün salmıştır. Piyasadaki birkaç olumlu haberin kitlesel bir düzen sağlayamayacağını belirten yatırımcı, büyük çöküşün kapıda olduğunu söyledi.

Sorunları üç başlığa ayırdı

Çin’in Wuhan bölgesinde kış aylarında ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını olumsuzlukları beraberinde getirdi. Hastalığın piyasalar üzerindeki olumsuz etkileşimi birinci sorun olmasının dışında diğer iki soruna göz attığımız vakit, düşük faizler ve yüksek borç seviyeleri göze çarpmakta.

Yapılan telefon görüşmesinde fikirlerini belirten ünlü yatırımcı, gelecek birkaç yılın piyasalarda en kötü küresel kriz olarak lanse edileceğini söyledi.

Resesyon endişeleri hisse senetlerinde ani düşüşleri yaşatması, küresel çapta ekonomik dengesizler, piyasa hisse göstergeleri ve ülke başkanlarının ekonomiyi canlandırma girişimleri büyük çöküşü başlattı.

2008’de yaşanan büyük krizin daha fazlasına neden olacak 2020 ekonomik krizi, önümüzdeki birkaç yılı etkisi altına alacak. Merkez Bankalarının faiz indirimi gerçekleştirmesi ve ülke başkanlarının trilyonlarca dolar vermesi krizi güçlendirdi.