Kategoriler
Emlak Haberleri

Efe Bezci konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı

Olmayan bir evi ya da arsayı satma, projeden ev satıp projede olanları gerçekleştirmeme, tapuda dublör kullanma, kiralamada kar payı verdiğini söyleyip ödeme yapmama… Son zamanlarda artan gayrimenkul fiyatlarından dolayı uygun fiyata ev alma hayali kuranlar arasında dolandırılma olayları da çoğalmıştır. Bütün birikimini ev alma hayaliyle dolandırıcılara kaptırmamak adına bu zamanda çok daha dikkatli olmak gerekmektedir. Efe Bezci bu konularda bazı önerilerde bulunmuştur. Bu detaylara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz…

Efe Bezci: Fiyatlar giderek daha da artacak

Besa Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, Türkiye çapında gayrimenkul fiyatlarının yükselişe geçtiğini belirtti.  “Son bir senede Türkiye çapında konut fiyatları %40-50 oranında artmıştır. İstanbul, Ankara, İzmir’de bu %100’e kadar çıktı. Aynı zamanda şu an maliyet fiyatlarındaki ciddi artıştan dolayı konut fiyatları ne yazık ki artmaya devam etmektedir” dedi.

Bezci, artan gayrimenkul fiyatlarından dolayı dolandırılma olaylarının arttığını aktarmıştır. Ayrıca “Piyasa fiyatının oldukça altında ev iddiasıyla dolandırıcılık olayları da artmıştır. Uygun fiyat hayali kuranlar bu kişilerin tuzağına düşüyor ve elindekilerini de kaybetmektedirler. Aslında bu zamanlarda kurumsal firmalara yönelmek gerekmektedir. Kurumsal, markalaşmış firmaların bu gibi olaylara karışması neredeyse mümkün değildir. Proje konutların, teslim tarihi, teslim sonrası hizmetler, sosyal donatı alanları, güvenlik bakımından birçok avantajı var” diye konuştu.

Hukuki yollara başvurun

Bezci, sözleşmede iddia edilenler gerçekleşmediyse, ya da teslim süresi geciktiyse ev sahiplerinin hukuki yollara başvurmaları gerektiğine dikkat çekmiştir. Ayrıca “Eğer projede size iddiaedilenler yapılmadıysa, yapılması hususunda bir adım atılmıyorsa dava açabilirsiniz. Mağduriyetiniz kanıtlandığı zaman yaptırım uygulanacaktır. Mağdur kişi evin geç tesliminden dolayı zararları için tazminat talep edebilir” ifadelerini kullandı.

Bezci, konut fiyatlarındaki artışın önümüzdeki dönemde devam etmesini beklediklerini aktardı. Ayrıca, “Unutulmamalı ki en iyi yatırım her zaman gayrimenkul yatırımıdır. Konut bir gereksinimse ki gereksinimdir. Eğer kişinin evi yoksa en kısa sürede koşullarını zorlayarak ev sahibi olması şu an gelecekte ev sahibi olmasından daha kolaydır” dedi.

Gayrimenkul satın alırken bunlara dikkat edin!

Efe Bezci, gayrimenkul satın alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında ise şunları söyledi;

– Tapuyu almadan asla ödemenizi yapmayın. Eğer ödeme önden yapılacaksa da noter onaylı sözleşme imzalayın.

– Tapuda yazan isim ile kimliğini gösteren kişinin isminin aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Alacağınız taşınmazı mutlaka görün.

– Ödeme tapuda ismi yazan kişiye banka üzerinden yapılmalıdır.

– Projenin inşaat ruhsatı ve irtifakına dikkat edin.

– Konutla ilgili ekspertiz raporu aldırılmalı ya da krediyle alınıyorsa banka raporu incelenmelidir.

– Arsa alınıyorsa tapudan üzerinde herhangi bir haciz var mı diye baktırabilir ve belediyeye gidip arsanın imar durumu hakkında sorgulama yaptırabilir. Aynı zamanda arsa özelliklerine dikkat edilmelidir. Eğer tarlaysa burada konut yapılamaz.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…