Kategoriler
Emlak Haberleri

Ege Yapı 7 yeni proje ile yatırım zinciri başlatıyor

Yer aldığı semte değer katan ödüllü projelerin sahibi Ege Yapı, bu sene sonuna dek Kordon İstanbul, ÇamlıYaka Konakları ve Cer İstanbul’da teslimleri yapıp yaklaşık 7 milyar TL değerindeki yeni yatırım fonuyla İstanbul ve İzmir’de 7 yeni proje amaçlamaktadır. Ege Yapı’nın yeni projeleri İstanbul’da Ispartakule, Beyoğlu, Çekmeköy ve Kasımpaşa’da inşa edilecektir. İzmir’de ise Urla, Dikili ve Alsancak’ta hayata geçirilecektir.

Ege Yapı 7 yeni proje hedefliyor

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yeni yatırım zinciriyle alakalı açıklamalar yaptı. Pandemi boyunca imalat ve satış aşamalarını başarılı bir biçimde yönettiklerini ve proje teslimlerini yaptıklarını belirtti. Ayrıca Kabadayı şunları söyledi: “Son teknolojik gelişmelerle uyumlu çözümlerimizle piyasadaki işlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Çekmeköy’de hayata geçirilen ÇamlıYaka Konaklarıyla Tarihi Yarımada’da devam ettiğimiz Cer İstanbul projelerimizde teslimlere başladık. Seyrantepe’de bulunan Kordon İstanbul’un ikinci etap teslimlerine de yılbaşı öncesinde başlayacağız.

Dünyadaki trendlere uygun olan yatırım modeli The Superior Suites projesinin ilk binası 2022’nin sonunda faaliyete geçecek. Ayrıca önümüzdeki senelerde de bu markamızla yeni projeler yapmayı hedefliyoruz. Ülkemizin gereksinimi olan yapı stoğunu geliştirmek adına önümüzdeki 2 sene içerisinde yaklaşık 7 milyar TL değerinde, İstanbul ve İzmir’in en değerli konumlarında 7 projelik bir yatırıma başlıyoruz.”

İnanç Kabadayı projeleri tanıttı

Kabadayı, ülke ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Ayrıca: “Ispartakule’de inşa edeceğimiz proje, 462 konut ve 53 ticari birimden meydana gelecek dedi. Ege Yapı Ispartakule projesinde 1+1’den 4+1’e kadar farlı tipler yer alacaktır. Ayrıca açık hava cadde mağazaları ve açık/kapalı otoparklar da bulunacaktır. Beyoğlu’nda yapılacak otel, balkonlu veya bahçeli 125 konut ve 6 ticari birimden meydana gelecek. Çekmeköy’deki ikinci yatırımımız ise çam ormanlarını arasında 3 katlı bloklardan oluşacak.

Ege Yapı Çekmeköy projesinde ayrıca 121 konut ve 17 ticari birimi kapsayacaktır. Kasımpaşa’daki projemiz ise tarihi un fabrikasının yenilenmesiyle inşa edilecek. Aynı zamanda Ege Yapı Kasımpaşa projesinde otel, iş yeri ve dükkanlardan meydana gelecek. İzmir, Dikili’deki proje, otel, ticari birimler ve yüzme havuzlu villalardan meydana gelecek. Alsancak’ta tren garının yanı başında bulunacak Ege Yapı Alsancak projemiz konut ve ticari birimlerden oluşacaktır. Urla’daki Ege Yapı Urla projemiz ise yaklaşık 80 dönümlük arazide 250-400 metrekare arasında değişen toplam 70 villadan oluşacak. Yeni yatırımımızın ilk halkası olan Ispartakul’de inşaata ve ön talep toplama başladık.”

Ege Yapı 2022 yılında yüzde 30 büyüme amaçlıyor

Gayrimenkul piyasası ve ekonomi gündemine karşın incelemeler yapan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, şunları söyledi: “Pandeminin başında bütün sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul piyasasında da yavaşlama oldu. Fakat piyasamız özelinde hızlı bir toparlanma oldu. Gayrimenkul piyasasının istihdama katkısı göz önüne alındığı zaman en önemli lokomotif piyasalarından biri olarak bu sene de ön planda olduğunu görüyoruz. Sektörümüz ekonomik büyümeye katkı hususunda üzerine düşen sorumluluğu bu sene yerine getirmeye devam ediyor. Bizler de her zaman ekonomiye katma değer sağlayan bir firma olarak başarıyla sonlandırdığımız 2021 yılından sonra 2022 yılı için %30 oranında büyüme ve toplamda planladığımız 7 projeyle 1700 kişilik yeni istihdam sağlamayı amaçlıyoruz. Bekleyen konut isteği, her geçen sene yükselen yabancı yatırımcıların ülkemize olan ilgisi ve kentsel dönüşümle 2022 yılı ekonomimiz ve gayrimenkul piyasamız adına çok daha olumlu bir sene olacak.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…