Kategoriler
Proje Haberleri

Ekrem İmamoğlu metro hattı açılışını erteledi

Ekrem İmamoğlu İstanbul’da çalışmalarına devam edilen Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının ertelendiğini duyurdu. Buna göre, 19 Mayıs tarihli hizmet hedefi taşıyan metro hattında planladıkları süre içerisine yetişilemedi. Bunun en büyük nedenlerinden birisi olarak dünya genelinde yaşanan yeni tip koronavirüs (covid-19) hastalığı karşımıza çıkıyor.

Ekrem İmamoğlu planladıkları tarihi erteledi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyayı yakın zamanda sarsan yeni tip koronavirüs (covid-19) hastalığı karşısında tedbirleri arttırdı. Özellikle Türkiye genelinde etkisini her geçen gün hissettiren hastalık karşısında planlanan birçok proje rafa kaldırılırken Başkan, İstanbul sınırları içerisindeki projeleri durdurdu.

Mecidiyeköy- Mahmutbey Metro hattında çalışan İspanyol işçilerin salgın hastalık karşısında ülkeyi terk etmesi, hat üzerinde aksaklıkların yaşanmasına neden oldu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan, yapımına devam edilen hat üzerinde de birtakım incelemeler yaptı. Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu, hattın planladıkları 19 Mayıs tarihinde hizmete giremeyeceğini duyurdu. Bunda en büyük payın ülke genelini etkileyen salgın hastalık olduğu söylenirken, hat üzerinde yaşanan aksilikleri de paylaşmaktan çekinmedi.

Geçtiğimiz 3 Mart itibariyle İspanyol işçiler ülkeyi terk ederek, salgın hastalık sürecinde aileleriyle olmak istedi. Özellikle sinyalizasyon çalışmalarının İspanyol bir firma tarafından üstlendiğini hatırlatan Başkan, firma bünyesinde çalışan işçilerin ülkeyi terk etmesiyle birlikte hat üzerinde işlerin geciktiğini belirtti.

Yüklenici firma ile iletişim sürüyor

Dünyayı etkilemeye devam eden salgın hastalık karşısında bu durumun devam edeceğini öngören Başkan, başka şantiyelerde de aksiliklerin meydana gelebileceğini sözlerine ekledi. Şantiye üzerindeki çalışmaları bırakıp ülkeden ayrılmak zorunda kalan İspanyol işçiler, 3 Marttan bu yana işlerin aksamasına sebep oldu. Neredeyse 2,5 aydır hizmet alınamamakta. Burada bu hizmeti veren bir kısım yerli çalışanın olduğunu aktaran yüklenici firma, aynı zamanda yetersiz bir çalışma olduğunu da söylüyor. Şu anda görüldüğü üzere, istasyonlarda yapılan çalışmalar son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Ancak en büyük eksik olarak karşımıza sinyalizasyon çıkıyor. En önemli aşamanın sinyalizasyon çalışmaları olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, testlerin gerçekleştirilmediği süre boyunca açılışı erteleyeceklerini söyledi. Ayrıca iletişimin devam ettiği süreçte ise İspanyol firmanın geri dönüşü bekleniyor. Yüklenici firma ile aralarında süren iletişimi dile getiren İmamoğlu, büyük çabalar gösterdiklerini dile getirdi.

Başkan, ” Yüklenici firma ile aramızda net bir sonuç alınamaması nedeniyle bu süreç 80 ya da 90 günlük bir test aşamasından geçebilir. Biran evvel normalleşme ve çalışanları İspanya’dan tekrar ülkemize getirme çabası içerisine girdik. Sinyalizasyon işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte İstanbullular hat üzerinde gereken hizmeti alabilecek. Tüm bu aksilikler gerçekleşmeseydi 19 Mayıs itibariyle hizmet hayatında yer alacaktı, şimdi ise ertelenen metro hattı nedeniyle üzüntü yaşıyoruz. Ancak bu süreç çözümsüz değildir,” açıklamasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı, gereken özenin gösterildiğini aktarırken; İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin ise hatta yaşanan teknik çalışmalar hakkında bilgiler verdi.