Kategoriler
Gündem

Elâzığ ve Malatya eğitim ve öğretime ne zaman başlayacak?

Elâzığ ve Malatya‘da okulların açılış tarihine ilişkin açıklama geldi. Elâzığ Valiliğindeki basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu okulların ne zaman açılacağına dair bilgi verdi.

Buna göre 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi Türkiye’deki diğer okullara nazaran daha geç başlayacak. Türkiye genelinde okullar 3 Şubat’ta başlarken Soylu’nun açıklamasına göre Elâzığ ilinin tamamında okullar eğitim ve öğretimin ikinci dönemine 10 Şubat’ta başlayacak. Malatya’nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerindeki okullarda da ders zili 10 Şubat’ta çalmaya başlayacak. 

İnönü Üniversitesi ve Fırat Üniversitesinin Bahar dönemi ise takvimler 17 Şubat’ı gösterdiğinde başlayacak. 

Bakan Selçuk: Ciddi çatlaklar var

Merkez üssü Sivrice’de meydana gelen ve yaklaşık 40 saniye sürdüğü belirtilen 6.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilden hissedilmişti. Depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 41 olduğu açıklanırken diğer şehirlerde, deprem esnasında kalp krizi geçirenlerle beraber bu sayı, 44 oldu. Sarsıntı sırasında yaralananların sayısı ise bin 466 olarak kayda geçti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elâzığ‘daki bazı okullarda ciddi çatlaklar oluştuğunu aktarmıştı.

Bakan Selçuk, birkaç gün önce yaptığı açıklamalarda “Birkaç okulumuzda ciddiye alınabilecek hasarlar var ama bir yıkım şeklinde değil, ciddi çatlaklar biçiminde. Okullarla ilgili belirlemeler yapıldıktan sonra güçlendirme çalışması ihtiyacı olan okullarımızın da hazırlanması konusunda Valilik her türlü çalışmayı yürütüyor. Bu okulların okul açıldığında eğitime hazır olup olmadığı konusunda birkaç güne kadar net bilgi çıkacak. Bunu genel, yüzeysel bir değerlendirme değil de gerçekten çok derinlemesine bir çalışmayla belirlemek istiyoruz. Bu nedenle de ilgili uzmanlar özellikle şehir dışından gelen ekipler, okullarımızın durumunu tek tek, isim isim belirledi ve bizde bu okulların isimleri olan ve ‘bu riskli’ diyebileceğimiz okullarla ilgili de çalışmalar başlamış vaziyette. Son kararı Valilik kanalıyla belirledikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerini kullanmıştı.