Kategoriler
Ekonomi

Emlak Katılım müşterilerine dijital fırsatlar sunuyor

Son zamanlarda altın fiyatlarında beliren hızlı yükseliş Emlak Katılım hizmetlerinde değişikliklere sebep oluyor. Bu duruma ilişkin Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar tarafından getirilen açıklamada, altın transfer sisteminin başlatıldığı haberi verildi.

Emlak Katılım gelişmeye devam ediyor

Kitlesel etkiye sahip olan yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı dünya ekonomisinde büyük dalgalanmalar meydana getirdi. Bu süreç içerisinde borsalarda eriyen paraların yerine yatırımcılar altına yüklenmeye başladı. Özellikle ülkemiz genelinde de fiziki altınların toplanacağı üzerine duyurumlar neticesinde kişiler yatırımlarını hızlandırıyor.

Emlak Katılım’da görülen Altın Transfer Sistemi’ne daire bir takım önemli açıklamalar yapan Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar; önümüze çıkan bu sistemin iyi bir imkan olduğunun dikkatini çekti. Altın Katılma Hesabı sayesinde müşterilerin altınları değer kazanırken, gram altın olarak da çoğaldığının üstünü çizen Bayraktar, “hayata geçirilen altın transfer sistemi sayesinde müşteriler bankalar arası altın transferi yapabiliyor,” dedi.

Emlak Katılım, Takasbank Altın Transfer Sistemi üyesidir ve bu sistem gereğince üye tüm kurumlarla rahatlıkla altın alımı ve gönderimi yapabiliyor. Emlak Katılım müşterileri, “Altın Katılma Hesabı” ile rahatlıkla altın üzerinden yaptıkları yatırımları değerlendirebiliyor ve kazançlarını faizsiz olarak altın olarak elde etmeyi başarıyor. Geçtiğimiz 6 Nisan 2020 tarihlerinde 100 gram altın üzerinden 3 aylık vadede brüt 0,97 oranlarında kar dağıtımı gerçekleştiği görüldü.

Pazar payını yeni ürünler üzerinden gelişim sağlayarak büyütmeyi hedef haline getiren Emlak Katılım, geçtiğimiz yıl 2019’da Cari Hesap Hizmeti’nden yarar görmüştür. Bu hizmet ile Gümüş ve Platin Cari Hesap hizmetleri müşterilere sunulmuş, ülke genelinde gümüş ve platin cari hesap hizmeti uygulayan sayılı kurumlar arasındaki yerini almıştır. Ayrıca müşteriler TL, avro, dolar gibi dövizler sunarak altın, gümüş ve platin işlemlerinde rahatlıkla alım-satım gerçekleştirebilmiştir.

Genel Müdür Nevzat Bayraktar, yeni ürünlerin geliştirildiği bilgisini açıklamalarına ekledi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgın hastalığı döneminin dijital çağı hızlandırdığını sözlerine ekledi. Banka şubelerinin dijital bankacılığa yönelmesi ile alternatif dağıtım kanalları müşterilere destek olmaya devam ediyor. Pandemi ilan edilen salgın hastalığın karşısında geliştirilmeye devam edilen dijital hizmetlerin önemi daha da ön plana çıkmıştır. Bu nedenle Bayraktar, dijital hizmetlerde gelişmeye devam edileceğinin altını çizdi.