Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak sektörü dijital çağ ile ‘mesafeli danışmanlık’ dönemini başlattı

Emlak sektörü pandemi süresince değişimden geçen sektörler arasına giriş yaptı. Tüketici kesimin emlak trendlerini değiştirdiği iyi bilinirken, değişim yalnızca tüketici tarafında olmadı. Sosyal izolasyon kuralları kapsamında getirilen yasaklar karşısında müşteri kaybını önlemek ve bulaş riskini ortadan kaldırmak isteyen firmalar arasında dijital çağa ayak uyduruldu. Bu çağ ‘mesafeli danışmanlık’ dönemini ortaya çıkardı.

Emlak sektörü pandemi etkisini taşıyor

Geçtiğimiz yıl boyunca tüm dünyayı etkisi altına almaya başaran yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı için henüz kesin bir tedavi yöntemi bulunamadı. Kısa zamanda küresel bir sorun haline dönüşen salgın hastalık birçok sektörde uluslararası boyutlarda değişim rüzgarlarına neden oldu. Bu değişimden en çok etkilenen ise emlak sektörü olmuştur. Emlak sektörü pandemi süresince tüketicinin isteklerine uyum sağlamış ve sosyal izolasyon kuralları kapsamında birçok öncüyü dijital çağa davet etmiştir. Danışmanlıkta mesafeli döneme geçen sektör öncüleri, müşterilerine sanal tur hareketini başlattı. Artık ev gezmesi için alıcı tarafın sağlığı hiçbir şekilde tehlikeye sokulmayacak ve en ufak detayı sanal bir şekilde incelenebilecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, salgın süresince sektör içinde atılan adımların hem insan sağlığı hem de ülke ekonomisi adına önemli olduğunu açıkladı.

Sektör ülke ekonomisine destek oldu

Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, emlak sektöründe gelişen mesafeli danışmanlık sürecini ele aldı. Emlak sektörü pandemi dönemi boyunca yaşadığı değişimlerle birlikte ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Emlak danışmanları tarafından hizmete alınan mesafeli danışmanlık uygulaması, özellikle toplum sağlığını korumak için birebir. Ülke çapında geliştirilen önlemler çerçevesinde sektör içinde yaşanan değişimler yine önlem amacıyla öne çıkarıldı. İnsan sağlığının en önemli kriter olarak belirlendiği son bir yılda faaliyetlere özen gösterildi. Alınan önlemler doğrultusunda yeni hizmet imkanları uygulamaya sokuldu. Müşteri tarafından gelen talepleri değerlendirerek, isteklerine yanıt verebilmek adına online toplantılar ve bilgilendirme görüşmeleri devreye girdi. Ev ya da ticari alan almak isteyenlere yönelik devam ettirilen sanal tur hizmeti yeni bir model oluşturdu. Uygulamadan memnun kalan müşteriler sayesinde salgın bitene dek uygulamayı korumak ise ilk hedeftedir.

Webtapu uygulaması yığılmaların önüne geçti

Aydemir, tapu müdürlüklerinde saatlerce sıra beklenen devrin geride kaldığından söz ediyor. Artık çoğunluğun internet üzerinden başvuru sırası almak ve web tapu uygulaması ile vatandaşların kendilerine tarih-saat seçebilmesine olanak verildi. Müdürlüklerde oluşabilecek bulaş riskinin önüne geçmek amacıyla yaratılan bu yeni hizmet oldukça hayati bir önem taşımaktadır. Her gün binlerce işlem gören tapu müdürlükleri, devreye sokulan bu uygulama sayesinde risklere karşı daha güvenli bir ortam yarattı. Ayrıca zamandan tasarruf sağlayan bu model, kalabalığın önüne geçerek, bulaş riskini bir nebze de olsa düşürebilmiştir.