Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak vergisi ödemesi ne zaman yapılacak?

Emlak vergisi, her sene 2 eşit taksitle tahsil edilmektedir. Birinci taksidinin mart, nisan ve mayısta, ikinci taksidinin ise kasımda belediyelere ödendiği biliniyor. Vergi süresi içinde ödenmezse, her ay için belli oranda gecikme zammı uygulanıyor. 2022 emlak vergisinin ne zaman ödeneceği ise merak konusu. 2022 emlak vergilerinin ödeme takvimi haberin devamında ayrıntılarıyla verilmiştir.

Ödemeler Ne zaman Yapılır?

Her yıl düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ödenebilmektedir. Ayrıca iki taksite de bölünebiliyor. Ödeme yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulmaktadır.

Söz konusu vergi, düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilmektedir. Üstelik tek seferde ödenebileceği gibi 2 taksite de bölünebilir. İlk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında yapılmaktadır. Ayrıca ikinci taksitlendirme ise kasım ayında yapılmaktadır.

Emlak Vergisi Nedir?

Emlak vergisinin mükellefi; bina, arsa ve arazinin maliki (sahibi), varsa intifa hakkı sahibi (kullananlar), her ikisi de yoksa bina, arsa ve araziye malik gibi tasarruf edenlerdir. Paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef sayılmaktadır. Konut sahibi olanlar emlak vergisini yıl içinde 2 taksit olarak ödeyebilmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…