Kategoriler
Ekonomi Gündem

Erdoğan’dan EYT çıkışı: Siyasi rant peşindeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Topkapı kampüsünde açılış töreninde emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunu gündeme getirdi. EYT konusunu gündeme getirenlerin siyasi rant elde etmek isteyenler olduğunu iddia eden Erdoğan, erken emeklilik sisteminin ülkeye zarar vereceğini öne sürdü.

Erken emeklilik uygulamasının ülkeye zarar vereceğini öne süren Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim başımıza bu erken emekliliği dolayanlar bunu bedelini ödeyecekler.” dedi.

Cumhurbaşkanı, Partinin geçmişte yaptığı faaliyetlerden bahseden Erdoğan, bir daha seçilmeme pahasına erken yaşta emeklilik sistemine karşı olduğunu belirtti.

“Tutturmuşlar bir EYT” sözlerini kullanan Erdoğan “Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman olsun. Hem erken emekli olduğu zaman ideal olan ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle de ikinci iş de Sosyal Güvenlik Sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi böylece oluşan kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Bu hesap kötü, şer, zararlı bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin faydası neredeyse varım, milletimin ve ülkemin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uygulamaya çalışıyor bizdeki bazı köhne kişiler sistemi çökertmek için koşuyor.” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşları dört kat arttı

Ülkenin son 17 yılda büyük değişimlerin en çok hissedildiği alanın sosyal güvenlik sistemi olduğunu belirten Erdoğan, bu süre içerisinde emekli maaşlarının yaklaşık olarak dört kat arttığını belirtti. Tüm emekli maaşlarının bin liranın üstünde olmasını sağladıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı “Son olarak emeklilerimize kurban ve ramazan bayramlarında biner lira ikramiye vermeye başladık. Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik sistemimize intibakları için her türlü kolaylığı gösterdik.” diye konuştu.

İskandinav ülkeleri bu yüzden battı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskandinav ülkelerinin erken emeklilik sistemi yüzünden battığını öne sürdü. Ekonomik güç bakımından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında İskandinav ülkeleri de bulunuyor. Ayrıca dünyanın en mutlu on ülkesi arasında beş İskandinav ülkesi yer alıyor. Norveç, Danimarka ve İsveç İskandinav ülkeleri arasında yer alıyor.